Wanneer En Hoe Radijs Buiten Planten?

Wanneer En Hoe Radijs Buiten Planten?
Wanneer En Hoe Radijs Buiten Planten?

Video: Wanneer En Hoe Radijs Buiten Planten?

Video: Wanneer En Hoe Radijs Buiten Planten?
Video: Radijs zaaien | Radijs kweken 2024, Maart
Anonim

Radijs is een knolgewas met een diameter van ongeveer drie centimeter met een roodachtige schil, die een aangename scherpe smaak heeft. Voor de normale ontwikkeling van deze plant zijn minimaal 12 uur daglicht nodig en door het korte groeiseizoen kunnen er per seizoen meerdere gewassen van deze groente worden geplant en geoogst.

Wanneer en hoe radijs buiten planten?
Wanneer en hoe radijs buiten planten?

Wanneer radijs in de volle grond met zaden planten in de regio Moskou, de regio Leningrad en in Krasnodar

Radijszaden kunnen zelfs bij +1 graden ontkiemen, maar planten hebben minimaal 15 graden warmte nodig voor normale ontwikkeling, maar niet meer dan 20. Feit is dat radijs bij te warm weer (vooral met korte daglichturen) meestal verhogen toppen, maar de wortels zelf blijven klein en grof. Op basis van het voorgaande kunnen we concluderen dat de optimale tijd voor het planten van radijs in centraal Rusland, waaronder de regio Moskou, eind april-begin mei is, in Krasnodar - eind maart, en in St. Petersburg en de regio - midden mei.

Wanneer radijsjes in de volle grond planten volgens de maankalender?

Om de radijs groot, sappig en smakelijk te maken, plant u hem op een van de gunstige dagen volgens de maankalender. In 2016 zijn de beste dagen voor het planten van radijs bijvoorbeeld 20, 23, 30 en 31 maart, 2, 3, 7-12, 19 en 22 april, 9, 10, 11, 22, 28, 29 mei. In 2017 - 16, 17, 18, 23 en 28 april, 4, 9, 14, 15, 19, 24 en 31 april, 1, 6, 7, 10, 11, 15, 16, 20, 28 en 30 mei… Opgemerkt moet worden dat alle bovengenoemde data gunstig zijn voor het planten van daikon en radijs.

image
image

Hoe radijs in de volle grond te planten?

Voordat u gaat planten, moet u de grond voorbereiden. Kies een los bed met neutrale tot lichtzure grond die het grootste deel van de dag in direct zonlicht staat. Geef de voorkeur aan een bed waar eerder aardappelen, tomaten of peulvruchten werden verbouwd. Graaf het op met een halve bajonet van een schop, als er in de herfst geen kunstmest is aangebracht, voeg dan bij het graven een kleine hoeveelheid compost toe (een emmer per vierkante meter).

Maak in het tuinbed groeven van ongeveer vijf centimeter diep en 15 centimeter uit elkaar. Zaai radijszaadjes niet te dik, bedek ze met losse aarde, bedek ze met een laagje humus van twee centimeter erop. Als het planten na vijf uur 's avonds plaatsvond, bedek het bed dan met folie. Bij temperaturen boven de 12 graden verschijnen zaailingen na drie tot vier dagen, je kunt na een maand of zelfs minder beginnen met het oogsten van de eerste oogst.

Aanbevolen: