Hoe En In Welke Pot Dracaena Te Transplanteren

Inhoudsopgave:

Hoe En In Welke Pot Dracaena Te Transplanteren
Hoe En In Welke Pot Dracaena Te Transplanteren

Video: Hoe En In Welke Pot Dracaena Te Transplanteren

Video: Hoe En In Welke Pot Dracaena Te Transplanteren
Video: HOW TO REPOT A LARGE DRACAENA / JoyUsGarden 2024, Maart
Anonim

Dracaena is een spectaculaire sierplant. Ze is in staat om elk interieur te decoreren, ze ziet er zowel op kantoor als thuis geweldig uit. Om goede omstandigheden voor plantengroei te bieden, moet u enkele fijne kneepjes van het verzorgen ervan kennen.

Hoe en in welke pot dracaena te transplanteren
Hoe en in welke pot dracaena te transplanteren

Noodzakelijk

  • - kunststof bloempot;
  • - een universele primer voor bloemen.

instructies:

Stap 1

Om de dracaena in al zijn glorie te laten zien, moet je de ontwikkeling ervan nauwlettend volgen, op tijd voeden, water geven en indien nodig opnieuw planten. Dit is vooral nodig als de wortels van de plant een oude pot hebben gevuld en de aarde eruit hebben gedrukt. In dergelijke omstandigheden vertraagt dracaena de groei, de bladeren drogen uit. Als gevolg hiervan kan de plant afsterven.

Stap 2

Het is beter om in het vroege voorjaar te transplanteren, wanneer de plant uit de winterrust komt, zodat het gemakkelijker is om de transplantatie over te dragen en sneller te herstellen. In noodgevallen is een herfsttransplantatie ook toegestaan, in het geval dat ongedierte in de pot verscheen of de dracaena op dat moment in de winkel werd gekocht.

Stap 3

Het feit is dat jonge planten in de uitverkoop te vinden zijn in zeer kleine potten, en de grond erin is niet bedoeld voor een lang verblijf van dracaena erin, daarom is in dit geval een transplantatie noodzakelijk. Het is echter niet nodig om de wortels te verstoren bij het verplanten, in de meeste gevallen is overslag voldoende - wanneer een plant met een aarden kluit in een grotere pot wordt gerold.

Stap 4

Bij het kiezen van een nieuwe pot moet er rekening mee worden gehouden dat de wortels van de dracaena de neiging hebben om in de diepte te groeien, maar niet in de breedte, daarom moet u een hoge en stabiele pot kiezen. Tegelijkertijd is het niet nodig dat het breed en te groot is - zo'n pot is ongewenst, omdat de grond erin kan verzuren en de plant zal afsterven. Het is optimaal wanneer de nieuwe pot niet meer dan 5 cm breder is dan de vorige.

Stap 5

De grond voor verplanten moet voedzaam, los en luchtig zijn. De ideale optie is om een universele bloemprimer te kopen in de Natuurwinkel. Vergeet drainage niet: grote kiezels, grind zijn geschikt. Voor gebruik moet je de stenen afspoelen onder stromend water en ze 10 minuten onderdompelen in een sterke oplossing van kaliumpermanganaat om mogelijke infecties en ongedierte kwijt te raken.

Stap 6

Op de bodem van de pot moet je een laag drainage met een hoogte van 1,5-2 cm op een dunne laag aarde gieten. Haal de plant samen met een droge kluit aarde uit de oude pot, maak zoveel mogelijk schoon. Plaats de plant vervolgens in een nieuwe pot, probeer de wortels te centreren en de holtes tussen de kluit en de wanden van de nieuwe pot op te vullen, waarbij de grond wordt verdicht. De wortelhals moet ter hoogte van de grond staan, deze hoeft niet ingegraven te worden. Nadat je de pot met aarde hebt gevuld, moet je de dracaena water geven.

Aanbevolen: