De Grond Voorbereiden Voor Het Planten Van Bosbessen

Inhoudsopgave:

De Grond Voorbereiden Voor Het Planten Van Bosbessen
De Grond Voorbereiden Voor Het Planten Van Bosbessen

Video: De Grond Voorbereiden Voor Het Planten Van Bosbessen

Video: De Grond Voorbereiden Voor Het Planten Van Bosbessen
Video: Blauwe bessen, de geheimen van een rijke oogst. 2024, Maart
Anonim

De wens om vossenbessen in hun landhuis te kweken ontstaat bij iedereen die ervan houdt om midden in de zomer of late herfst te wandelen voor deze wilde bes. Het is niet moeilijk om het te planten, het is veel moeilijker om op de oogst te wachten. Dit duurt ongeveer vier jaar.

De grond voorbereiden voor het planten van bosbessen
De grond voorbereiden voor het planten van bosbessen

Het telen van bosbessen in het land is een activiteit die beschikbaar is voor tuinders uit elke regio van het land, omdat de plant vorstbestendig is. Zelfs als de temperatuur tijdens de bloeiperiode daalt, zal de struik overleven en zullen de bloemen niet worden beschadigd.

Groeiomstandigheden voor bosbessen

Losse, vochtabsorberende, ademende grond met een hoge zuurgraad is het beste medium voor het kweken van rode bosbessen. Veengronden zijn ideaal voor deze omschrijving, maar wanhoop niet als ze bijvoorbeeld zanderig zijn in je laan. Om vossenbessen in het land te laten groeien, hoeft u alleen maar 50% vezelige turf toe te voegen. Geef bij het kiezen van een plaats om te planten de voorkeur aan open gebieden, omdat bosbessensap een lichtminnende plant is. Natuurlijk zal het groeien in verduisterde delen van de tuin, maar hoogstwaarschijnlijk zal het hier geen vruchten afwerpen. In eerste instantie groeit vossenbes op drassige bodems, dus het is logisch om op te merken dat deze struik veel vocht nodig heeft om te groeien. De regelmaat van het water geven is direct gerelateerd aan de opbrengst van de plant.

Bosbessenteelt

De late herfst is de perfecte tijd om bosbessen te planten. In het voorjaar, nadat de zaailingen zijn uitgekomen, worden de beste scheuten geselecteerd en in stekken verdeeld. De grond in de kas moet bestaan uit een mengsel van zand en veen in een verhouding van 1: 2. Stekken met een lengte van 3-5 cm worden eerst in een kas geplant en na het rooten overgebracht naar een vaste groeiplaats. Opgemerkt moet worden dat bij herbeplanting de grond sterk bevochtigd moet zijn en ook uit turf en zand moet bestaan, maar in een verhouding van 1: 1.

Wanneer de bosbessensap rijpt

De eerste oogst van vossenbessen kan over 3-4 jaar worden verwacht. De bes kan twee keer in één seizoen worden geoogst. Ten eerste draagt de struik halverwege de zomer (juli - augustus) vruchten en rijpt de herfstoogst eind september - begin oktober.

Aanbevolen: