Hoe Bouw Je Een Hoogslaper Met Je Eigen Handen

Inhoudsopgave:

Hoe Bouw Je Een Hoogslaper Met Je Eigen Handen
Hoe Bouw Je Een Hoogslaper Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Bouw Je Een Hoogslaper Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Bouw Je Een Hoogslaper Met Je Eigen Handen
Video: DIY: hoogslaper met voetbalthema - Eigen Huis & Tuin 2024, Maart
Anonim

Als het appartement kleine kamers heeft, wil je dat ze zo gezellig en comfortabel mogelijk zijn. Om dit te doen, moet je op verschillende manieren verfijnd zijn, bijvoorbeeld door een aangename sfeer in de slaapkamer te creëren met behulp van een zelfgemaakte hoogslaper.

Hoe bouw je een hoogslaper met je eigen handen
Hoe bouw je een hoogslaper met je eigen handen

Een bed maken dat op vier palen rust is niet moeilijk. Eerst moet je een schets van het toekomstige bed ontwikkelen, met vermelding van alle afmetingen. Met deze aanpak kunt u de benodigde hoeveelheid bouwmaterialen berekenen. De afmetingen van een dergelijke structuur moeten worden bepaald door de beelden van de kamer of de beschikbare matras.

Gekochte houtmaterialen moeten in stukken van een vooraf bepaalde grootte worden gesneden, vervolgens worden 30 mm-nesten in de rekken gemaakt om er bevestigingsplaten aan te bevestigen met spikes van de overeenkomstige parameters erop. Ze moeten strak in de paringsgaten passen die voor hen zijn voorbereid.

Installatie van het product

De montage van het product begint vanaf de achterkant, die is verbonden met de steunen. Het is noodzakelijk om elke spijker in te vetten met houtlijm en deze in de tegenhouders op de rekken te duwen. De tegenoverliggende wand van de structuur is op dezelfde manier gemaakt.

Daarna kunt u beide rugleuningen in het midden met deuvels en bouten met de draagbalk verbinden. Bovendien is het beter om de bouten niet tot het einde vast te draaien, dan is het gemakkelijker om de rest van de structurele elementen te monteren.

Zodra deze fase van het werk is voltooid, moet u de lamellen aan de zijkanten onmiddellijk aan het frame bevestigen en ook de onderste lamellen monteren - onder de matras. Deze elementen zijn bevestigd met houtlijm. Het is absoluut noodzakelijk om te zorgen voor de betrouwbaarheid van het product. Om te voorkomen dat het kind op de grond valt, is het noodzakelijk om niet alleen dwarse, maar ook langsstaven onder de matras te bevestigen. Het is ook noodzakelijk om na te denken over de zijkanten van het bed, deze moeten minimaal 45 cm hoog zijn.

Versterking van de structuur

Voor de betrouwbaarheid van de constructie is het, naast de ondersteunende steunen, nodig om elke 30 cm verticale jumpers van balken toe te voegen, waarmee de zijwanden aan de basis van het frame worden bevestigd. Voor een betere sterkte wordt aanbevolen om het bedframe te bevestigen met meubelhoeken of met speciale afschuiningen gemaakt van kleine stukjes materiaal, waarbij de standaard met een lichte helling aan het slaapframe wordt bevestigd, zodat visueel een driehoek wordt verkregen.

Natuurlijk is het de moeite waard om de kwestie van het maken van een ladder voor zo'n bed te overwegen. Voor de poten moet je een paar brede planken nemen, er sneden op 45 graden op maken. Verder kunt u op het bord strikt evenwijdig aan de zaagsnede de rails bevestigen met behulp van schroeven, waarna de treden erop worden gelegd. Gebruik voor de treden een roestvrijstalen buis of zorgvuldig gepolijste gelakte staven.

Dat is alles - de hoogslaper bleek uitstekend te zijn.

Aanbevolen: