Hoe Paprika's Op De Juiste Manier Water Te Geven?

Inhoudsopgave:

Hoe Paprika's Op De Juiste Manier Water Te Geven?
Hoe Paprika's Op De Juiste Manier Water Te Geven?

Video: Hoe Paprika's Op De Juiste Manier Water Te Geven?

Video: Hoe Paprika's Op De Juiste Manier Water Te Geven?
Video: Pepers en Paprika's kweken van zaaien tot oogsten 2024, Maart
Anonim

Het water geven van tuingewassen heeft direct invloed op de oogst. Peper is geen uitzondering op deze regel. Om de paprika's correct water te geven, moet u de kenmerken van plantenverzorging aandachtig lezen.

Hoe paprika's op de juiste manier water te geven?
Hoe paprika's op de juiste manier water te geven?

U kunt zorgen voor een goede ontwikkeling van de paprika's als u ervoor zorgt dat u vooraf de nodige informatie inwint. Bij het planten, bloeien, in andere groeiperiodes, hebben groentegewassen andere zorg nodig.

De paprika's water geven tijdens het planten

De volgorde van acties tijdens het planten van zaailingen in de grond is als volgt:

  1. Graaf een gat in de grond, leg mest op de bodem.
  2. Plant een zaailing, vul het gat met aarde, maar niet helemaal - laat ongeveer een kwart tot de rand.
  3. Bestrooi met kunstmest bovenop.
  4. Bestrooi de grond nabij de stengel met veel water.
  5. Vul de resterende ruimte in de put met aarde.

De plant hoeft niet opnieuw water te krijgen. De volgende keer kun je hem na een dag of twee water geven, als er geen warmte is. De spruit wordt iets vaker water gegeven dan nadat hij sterker is geworden en begint te bloeien.

Hoe paprika's water te geven tijdens de bloei?

De paprika's water geven nadat de bloemen erop verschijnen, moet ongeveer om de twee of drie dagen worden gedaan. Per vierkante meter grond zou een emmer van tien liter moeten gaan - zo krijgen de planten voldoende vocht tijdens hun gebruikelijke aanplant.

Het water moet warm zijn - koud water kan de rijping van de vrucht vertragen. Om te bepalen of de geselecteerde temperatuur geschikt is voor de succesvolle ontwikkeling van planten, is het de moeite waard om hun toestand te beoordelen. Wanneer de groei van bloemen vertraagt, evenals in gevallen waarin er meer vallen en nauwelijks tijd hebben om uit te harden, moet het water voor irrigatie warmer worden voorbereid.

Hoe paprika's water te geven nadat fruit is verschenen?

Wanneer de paprika's beginnen te gieten, wordt de hoeveelheid water voor irrigatie verminderd. Twee keer per week irrigeren is voldoende. Gebruik water met een temperatuur van + 22 … + 24 om fruit met een zoete smaak te verkrijgen. De paprika's zullen een beetje bitter zijn als ze koud worden bewaterd.

Wanneer u water geeft uit een gieter, moet u de stroom ervan dichter naar de basis van de plant leiden. Het zal dus mogelijk zijn om de eierstokken te behouden, die door water kunnen worden neergeslagen.

Waarom je niet veel water moet geven

Het water geven van de paprika's mag niet te overvloedig zijn. Problemen met de ontwikkeling van planten kunnen beginnen, waaronder:

  • Val van steeltjes. Als de hoeveelheid vloeistof te groot is, kunnen de stengels de eierstokken niet vasthouden.
  • Door ondervoeding in de plant kan wortelrot ontstaan.

Peper is geen grillige plant, maar heeft wel de juiste verzorging nodig. Regelmatige voeding en goede irrigatie zullen u helpen een goede oogst te behalen. Als we de verslechtering van de toestand van de planten op tijd opmerken en het irrigatieregime veranderen, kunnen toekomstige vruchten worden bewaard.

Bij het plannen van procedures voor het verzorgen van een plant, moet rekening worden gehouden met de klimatologische kenmerken van de regio. Door goed op de planten te letten, kun je een goede oogst van heerlijke paprika's krijgen.

Aanbevolen: