Hoe Pissebedden Te Bestrijden Met Phacelia

Inhoudsopgave:

Hoe Pissebedden Te Bestrijden Met Phacelia
Hoe Pissebedden Te Bestrijden Met Phacelia

Video: Hoe Pissebedden Te Bestrijden Met Phacelia

Video: Hoe Pissebedden Te Bestrijden Met Phacelia
Video: pissebedden 2024, Maart
Anonim

Houtluizen bezorgen zomerbewoners veel problemen. Hoeveel tijd en moeite eraan is besteed, maar dat maakt haar niet uit. Maar als je weet waar ze niet tegen kan, en zelfs een plant zoals phacelia toepast, dan kun je niet alleen houtluizen van de site verwijderen, maar ook de structuur verbeteren en de grond verrijken met voeding.

Hoe pissebedden te bestrijden met phacelia
Hoe pissebedden te bestrijden met phacelia

Wat u moet weten over pissebedden

Pissebed is een eenjarige kruipende plant met een korte levenscyclus van 30-35 dagen, waarna duizenden zaden vrijkomen in de omgeving. In de zomer kan de plant grote oppervlakten bezetten.

Beeld
Beeld

Houdt van vochtige, schaduwrijke plekken. Voelt goed op zware en zure grond. Biedt onderdak aan de meeste plagen: bladluizen, kruisbloemige vlooien, snuitkevers en schimmelkolonisten. Onkruid wieden is niet erg effectief, en het is niet milieuvriendelijk en duur om chemicaliën te gebruiken.

Omdat we de aard van het onkruid kennen, passen we passende beheersmaatregelen toe. Phacelia zal helpen de zuurgraad van de grond te veranderen en de structuur ervan te verbeteren. Het is het beste om in het vroege voorjaar te beginnen, wanneer er nog geen houtluizen zijn uit overwinterde zaden en die van vorig jaar is overleden.

Hoe phacelia te zaaien?

We maken het probleemgebied los met een platte snijder, egaliseren en zaaien phacelia-zaden in een strooisel of in groeven met een diepte van 1, 5-2 cm en sluiten ze af met een hark.

Beeld
Beeld

Voor 1 vierkante m we nemen van 5 tot 10 gram zaden. Phacelia groeit goed bij verdikte gewassen. Wanneer de planten de bloeifase bereiken, maaien we het gras en laten we het als mulch staan, zodat de overwinterde pissebedden niet tevoorschijn komen. Wanneer de mulch begint te rotten, gebruik dan een schop om hem naar beneden te halen en zaai de phacelia opnieuw. Tijdens het datsja-seizoen kan phacelia 3 keer worden gezaaid, tot laat in de herfst. Je moet niet alleen het zaaien van de phacelia zelf toestaan, het is hier vatbaar voor.

Dus met behulp van phacelia-groenbemesting is het mogelijk om niet alleen pissebedden van de site te verwijderen, maar ook onkruid zoals paardestaart, weegbree, paardenzuring, de zuurgraad van de grond te veranderen, draadwormen en andere parasieten actief te elimineren die bijdragen aan de verschijning van virale ziekten in tuinplanten. En verander tegelijkertijd slechte grond in losse en voedzame.

Aanbevolen: