Waarom Plukken Ze De Eerste Kroonbloem Van Paprika's?

Waarom Plukken Ze De Eerste Kroonbloem Van Paprika's?
Waarom Plukken Ze De Eerste Kroonbloem Van Paprika's?

Video: Waarom Plukken Ze De Eerste Kroonbloem Van Paprika's?

Video: Waarom Plukken Ze De Eerste Kroonbloem Van Paprika's?
Video: Pepers en Paprika's kweken van zaaien tot oogsten 2024, Maart
Anonim

Er zijn veel richtlijnen voor het telen van paprika's. Experts zijn van mening dat het nodig is om de eerste bloem in de vork in de scheuten te verwijderen, terwijl veel tuinders deze methode onnodig vinden. Wat is het juiste om te doen?

Waarom plukken ze de eerste kroonbloem van paprika's?
Waarom plukken ze de eerste kroonbloem van paprika's?

Bij de meeste variëteiten en hybriden van peper wordt de eerste knop altijd gevormd op de hoofdstam vóór de vork. Het wordt de kroonbloem genoemd. Daarna beginnen de planten skeletachtige takken te vormen, waarop het hoofdgewas van dit gewas groeit.

Als je de kroonbloem niet afsnijdt, wordt de vrucht vastgebonden en geeft de plant de tuinman in de vroege stadia de eerste geurige vruchten. Is het goed voor planten?

In de regel worden volwassen zaailingen met de eerste eierstok, met knoppen, in de lente in de bedden en kassen geplant. Met de juiste landbouwtechnologie kunnen alle eierstokken worden bewaard en vallen ze er niet af. Hoewel peper een grillige cultuur is en met "plezier" de eierstok kan afwerpen. Planten die in zaailingpotten in een besloten ruimte worden gekweekt, krijgen altijd minder voeding en nadat hun wortels het tuinbed zijn binnengekomen, begint de intensieve groei van het wortelstelsel, waarna de plant kracht werpt in de vorming van een bladapparaat. De eerste kroonvrucht onderschept voedsel voor zichzelf en staat de plant niet toe zich volledig te ontwikkelen, om goed blad te vormen, dat de vruchten verder zal voeden. De plant groeit de eerste vrucht, en boven de eierstok valt af en de bladeren blijven klein. Het is om deze reden dat experts adviseren om de eerste kroonbloem te verwijderen.

Als u een vroege oogst wilt hebben, maar in kleine hoeveelheden, kunt u alles laten zoals het is. Als de tuinman het doel heeft om een grote oogst te laten groeien, is het noodzakelijk om de eerste eierstok te verwijderen en de zaailingen te laten aanpassen, wortels en bladeren te laten groeien, te groeien vanaf de "kleuterschool" -leeftijd, "volwassen". Een sterke plant met de juiste verzorging zal altijd blij zijn met hoge opbrengsten.

Aanbevolen: