Hoe Hooi Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Hooi Te Maken
Hoe Hooi Te Maken

Video: Hoe Hooi Te Maken

Video: Hoe Hooi Te Maken
Video: Hooi maken - Van A tot Z - Scrap Wolf 2024, Maart
Anonim

Hooi is een gedroogd kruid dat in de winter veel wordt gebruikt om boerderijdieren te voeren. Om ervoor te zorgen dat het hooi van de hoogste kwaliteit en voedzaam is en alle vitamines behoudt, moet het goed worden gedroogd en op tijd worden geoogst.

Hoe hooi te maken
Hoe hooi te maken

Noodzakelijk

  • - zeis en hark;
  • - maaimachine en schudder.

instructies:

Stap 1

Begin met hooien bij droog, warm weer nadat het gras voldoende is gegroeid. In Centraal-Rusland begint het hooi te oogsten vanaf het tweede decennium van juni en blijft het oogsten tot het tweede decennium van augustus. Het beste graanhooi wordt verkregen uit tarwegras, weidetimothee, blauwgras en struisgras. Maai nooit riet, bies en zegge. Van dergelijk hooi bij dieren treedt ontsteking van het spijsverteringskanaal op, bovendien zitten er weinig voedingsstoffen in deze planten, vooral na de bloei.

Stap 2

De beste kruiden om te oogsten zijn klaver, luceria, sainfoin, rang, erwten, wikke. Om groen hooi te krijgen, oogst je bij zonnig weer. Het drogen gebeurt door blootstelling aan wind en zon. Met deze methode krijgt u hooi van de hoogste kwaliteit.

Stap 3

Als u op moeilijk bereikbare plaatsen maait voor de doorgang van apparatuur, maai het gras dan op de eenvoudige oude manier met een zeis. Deze methode wordt nu zelden door iemand gebruikt. Met de komst van tractoren met maaiers gaat het hooien en oogsten heel gemakkelijk en snel.

Stap 4

Droog het gras in de zwaden de hele dag door door het constant om te keren met een hark of tractorschudder. Vouw 's avonds het gemaaide hooi op tot kleine hoopjes. Verspreid 's morgens opnieuw om te drogen. Gebruik deze methode om te drogen tot het volledig gaar is. De gereedheid van het hooi wordt bepaald door de bundel te draaien, als het gras gemakkelijk te krullen is, maar niet breekt en er geen tekenen zijn van overmatig vochtgehalte, dan is het tijd om een hooiberg of balen te maken met een tractor.

Stap 5

Bij warm weer duurt het drogen twee tot drie dagen. Als het regent gaat de kwaliteit van het hooi verloren; in plaats van groen kun je bruin hooi krijgen, dat veel minder vitamines en voedingsstoffen bevat.

Stap 6

Gebruik bij slecht weer palen of palen om te drogen, maak er kruisvormige dwarsbalken van, waarop u het gedroogde gras legt. Deze methode garandeert niet dat het hooi niet zal beschimmelen en geschikt zal zijn voor voederdoeleinden. Daarom is het zo belangrijk om bij mooi weer hooi voor te bereiden.

Aanbevolen: