Hoe Gemaaid Gras Als Meststof Te Gebruiken?

Hoe Gemaaid Gras Als Meststof Te Gebruiken?
Hoe Gemaaid Gras Als Meststof Te Gebruiken?

Video: Hoe Gemaaid Gras Als Meststof Te Gebruiken?

Video: Hoe Gemaaid Gras Als Meststof Te Gebruiken?
Video: Gazononderhoud in het vroege voorjaar. 2024, Maart
Anonim

Niet iedereen weet dat het onkruid dat tuinders op hun percelen proberen uit te roeien nuttig kan zijn. Rottend gras produceert een uitstekende organische meststof die geen chemicaliën bevat. Het is niet moeilijk om het voor te bereiden en te gebruiken.

Hoe gemaaid gras als meststof te gebruiken?
Hoe gemaaid gras als meststof te gebruiken?

Gras dat van het gazon is gemaaid, onkruid dat uit het tuinbed wordt getrokken, moet stevig worden verpakt in een metalen of plastic vat, dat op een zonnige plaats moet worden geplaatst. Om het fermentatieproces te versnellen, bestrooit u het gras met droog ureum (100 g) of voegt u een kleine hoeveelheid verse mest toe. Daarna moet het vat worden gevuld met koud water, worden afgesloten met een deksel en 7-10 dagen worden bewaard om het fermentatieproces te voltooien.

De inhoud van het vat moet periodiek worden geroerd, zodat het fermentatieproces zich gelijkmatig over de groene massa verspreidt. Geleidelijk aan zal er een specifieke, nogal onaangename geur uit het vat komen, wat zal dienen als een signaal dat de meststof klaar is voor gebruik. Met dit kenmerk van de meststof moet rekening worden gehouden wanneer een partij gras wordt gelegd - het vat moet uit de buurt van rustplaatsen, een veranda, een speeltuin worden geplaatst. Voor gebruik moet de infusie uit het vat worden verdund met koud water in een verhouding van 1:10, de planten water geven met een snelheid van 5-10 liter per struik. Men moet echter niet vergeten dat dit een stikstofmeststof is, daarom is het raadzaam om het in de eerste helft van de zomer te gebruiken om de groene massa van planten op te bouwen, en in de herfst kan een dergelijke bemesting schadelijk zijn.

Het gemaaide gras kan ook worden gebruikt voor compostering. Om dit te doen, moet je in de hoek van de site een greppel van 0,5 m diep graven en deze geleidelijk leggen met gescheurd onkruid, vochtig gras, voedselverspilling, gevallen bladeren. Om het vervalproces te versnellen, kun je ook 100-200 g ureum toevoegen, het in lagen verspreiden en het van bovenaf bedekken met aarde. Ureum kan worden vervangen door verse mest. De laatste laag compost moet goed worden bedekt met aarde, matten, dakbedekking en laten rijpen.

De gereedheid van een dergelijke meststof vindt plaats in 1, 5-2 jaar. Het kan worden gebruikt om de kwaliteit van tuingrond te verbeteren door het voor het graven over de bedden te strooien. Goed verteerde compost verandert in humus - het kan worden gebruikt voor het mulchen van het aardoppervlak onder struiken en planten. Het gebruik van organisch materiaal in de tuin kan de opbrengst aanzienlijk verhogen zonder schade aan te richten bij het eten van groenten en fruit die met zijn hulp zijn gekweekt.

Bij het maaien van een gazon met een tuintrimmer wordt het gras zeer fijn geplet, waardoor het na het drogen kan worden gebruikt als mulch voor hetzelfde gazon, waarbij het organisch materiaal wordt gevoed. Je kunt ook goed gedroogd gras verzamelen met een hakmes, het in zakken doen en het zo nodig gebruiken om de grond onder struiken en bomen te mulchen. Vergeet alleen niet dat gras met zaden hiervoor niet geschikt is - in dit geval loopt de tuinman het risico een groen tapijt van gekiemd onkruid in de bedden te krijgen.

Aanbevolen: