Tuinaardbeien - Groeien En Verzorgen

Inhoudsopgave:

Tuinaardbeien - Groeien En Verzorgen
Tuinaardbeien - Groeien En Verzorgen

Video: Tuinaardbeien - Groeien En Verzorgen

Video: Tuinaardbeien - Groeien En Verzorgen
Video: 30 MUST-KNOW HACKS VOOR JE TUIN 2024, Maart
Anonim

Aardbeienstruiken in de tuin zijn niet goedkoop. Het is niet nodig om er geld aan uit te geven als je weet hoe je dit gewas op een zaailingmanier uit zaden kunt laten groeien. In het voorjaar wordt het in de tuin geplant, een geschikte plaats uitgezocht, verzorgd en geoogst.

Tuinaardbeien - groeien en verzorgen
Tuinaardbeien - groeien en verzorgen

Ras selectie

Er zijn veel soorten tuinaardbeien. Niet alle tuinders weten dat botanici dit niet alleen aardbeien noemen, maar ook aardbeien. Daarom moet u beslissen wat voor soort bessen u wilt laten groeien. Beide gewassen kunnen worden geplant.

Als je precies aardbeien wilt kweken, dan heeft deze soort meerdere variëteiten. Er zijn bessen met een ronde, langwerpige vorm. Plant een variëteit met niet alleen rode maar ook witte bessen. Ze zijn ook geurig, maar zelfs rijpe blijven licht.

Gewoonlijk zijn tuinaardbeien baardloos, dus in de herfst hoeft u geen tijd en moeite te besteden aan het verwijderen ervan. Er zijn ook "besnorde" soorten, als je wilt, kun je deze kopen.

De subtiliteiten van planten en groeien

Nadat de variëteiten zijn geselecteerd, is het noodzakelijk om in dezelfde winkel speciale grond te kopen voor het kweken van aardbeienzaailingen in de tuin. Voor deze doeleinden mag u in geen geval land uit uw tuin of op de binnenplaats van een stadshuis halen. Dergelijke grond bevat sporen van gevaarlijke schimmelmicro-organismen en kan schadelijk zijn voor zaailingen.

Het is beter om op veilig te spelen en in de winkel gekochte grond 10 minuten aan te steken in een magnetron in een vuurvaste kom. Was de plantcontainers met waszeep, spoel af met kokend water.

Wanneer alles klaar is, eind februari - begin maart, giet je aarde in de container, morst het met lauw gekookt water. Verspreid de zaden over het oppervlak van de grond, druk ze lichtjes aan met je vingers. Bedek de containers met cellofaan, laat op een warme vensterbank staan tot ze ontkiemen.

Houd de toestand van de grond in de gaten, als deze droogt, spuit deze dan in met een spuitfles. Gebruik hiervoor altijd gekookt water met een temperatuur van + 30 ° C. Een week na het verschijnen van scheuten, opent u het cellofaan een beetje vanaf de zijkant van de kamer en laat u het zoals het is. Laat het de zaailingen beschermen tegen tocht vanaf de zijkant van het raam. Verplant de zaailingen na een maand in aparte kopjes.

Ontscheping naar een vaste plaats

Maak er een plaats voor 2 weken voordat u aardbeien in de tuin plant. Deze cultuur voelt goed aan de zuidkant van de camping, als de noordelijke wordt omheind door hoge planten, een hek of een muur.

Graaf de grond op door voorzichtig de wortels van het onkruid eruit te halen. Strijk het glad met een hark. Aardbeien kunt u planten op ruggen met een onderlinge afstand van 50 cm. Om ruimte te besparen kunt u in de tuin gaten maken in 2 rijen met een onderlinge afstand van 30x30 cm. In elk gaatje steken:

- 0,5 tl meststof voor aardbeien;

- 50 g as;

- 100 g turf;

- 200 gram humus.

Plant de zaailingen permanent op 20-25 mei. Giet vóór de verzakking de putjes met een roze oplossing van kaliumpermanganaat, laat elke plant in elke plant zakken, verdiep hem tot het eerste echte blad. In het eerste jaar de aardbeien niet bemesten, vanaf het volgende jaar, van eind april tot begin juni, voeg elke 3 weken een oplossing van toorts toe in een verhouding van 1:10 tot water. Snoei droge bladeren in de herfst. Voeg turf toe om bevriezing in de winter te voorkomen.

Aanbevolen: