Hoe Paprikazaden Klaar Te Maken Voor Zaaien?

Inhoudsopgave:

Hoe Paprikazaden Klaar Te Maken Voor Zaaien?
Hoe Paprikazaden Klaar Te Maken Voor Zaaien?

Video: Hoe Paprikazaden Klaar Te Maken Voor Zaaien?

Video: Hoe Paprikazaden Klaar Te Maken Voor Zaaien?
Video: Pepers en Paprika's kweken van zaaien tot oogsten 2024, Maart
Anonim

Een rijke oogst paprika is een waardige beloning voor een hardwerkende zomerbewoner. Maar om het te krijgen, moet u de kenmerken van het kweken van dit gewas kennen, inclusief hoe u peperzaden goed kunt voorbereiden voor het zaaien.

Hoe paprikazaden klaar te maken voor zaaien?
Hoe paprikazaden klaar te maken voor zaaien?

Paprika's zijn een thermofiele cultuur. Meestal wordt het in de tuin geplant met zaailingen. In de regel duurt het vanaf het moment van ontkieming tot het verschijnen van de eierstokken 100 tot 120 dagen. Voordat paprikazaden worden geplant, worden ze geselecteerd, behandeld met micro-elementen, gebeitst, geweekt of geborreld of gehard. Bovendien is het voldoende om 1-2 methoden voor zaadbehandeling te gebruiken: als je het overdrijft, kan alles worden verpest.

Goede zaden selecteren

Voor selectie wordt een 3-4% zoutoplossing bereid (30-40 g natriumchloride wordt genomen voor 1 liter water). Dompel de zaadjes van paprika er 5-7 minuten in. Dan controleren ze: die zaden die drijven zijn leeg (ze worden weggegooid), de zaden die naar de bodem van de container zijn gezonken, worden als volgewicht beschouwd (ze zijn precies wat nodig is voor het planten van peper). Het geselecteerde zaad wordt gewassen onder stromend water van zout, verspreid op papier en licht gedroogd.

Hoe ga je op de juiste manier om met peperzaden met sporenelementen?

Deze procedure wordt 2 dagen vóór het planten van de zaden uitgevoerd. Hiervoor worden de zaden in gaaszakken gedaan, waarna ze 15-20 uur worden ondergedompeld in een oplossing met sporenelementen en vervolgens worden gedroogd.

Een oplossing gemaakt van houtas heeft een soortgelijk effect. 2-3 g as wordt per liter water genomen, het mengsel wordt een dag toegediend en regelmatig grondig geroerd. De voorbereide zaden worden in gaaszakken gelegd en gedurende 2, 5-3 uur in de oplossing gedompeld. Daarna worden ze gewassen met schoon water, gedroogd en in de grond geplant.

Kenmerken van het weken en ontkiemen van zaden

Er wordt aangenomen dat deze methode de voorkeur heeft van de meest ongeduldige tuiniers: op een dag zijn dergelijke zaden klaar om in de grond te worden geplant. De essentie is als volgt: de geselecteerde gedesinfecteerde zaden worden in gaas gedrenkt in water geplaatst en op een warme plaats geplaatst. Een dag later worden de zaden in vochtige grond gezaaid (ze hoeven niet lang te ontkiemen).

De grond moet vochtig zijn, omdat droge zaden zullen afsterven.

borrelen

Deze procedure wordt als volgt uitgevoerd: neem een hoge container, die voor 2/3 gevuld is met water (de watertemperatuur moet 20-22 ° C zijn). De punt van de aquariumcompressor wordt naar de bodem van de schaal neergelaten en dit apparaat wordt ingeschakeld.

De lucht in het water moet gelijkmatig worden verdeeld.

Vervolgens worden paprikazaden in het water gedompeld. Na 25-30 uur worden de zaden eruit gehaald, licht gedroogd (maar niet in direct zonlicht) en in vochtige grond gezaaid.

Behandeling van paprikazaden met immunocytofyt

Het gebruikte medicijn wordt als veilig beschouwd: het wordt gebruikt om de immuniteit van de toekomstige plant te verbeteren. In de regel is 1 tablet immunocytofyt voldoende om 5-6 g zaden te behandelen. De tablet wordt opgelost in 13-15 ml koud water, 23-27 minuten met rust gelaten, terwijl het mengsel van tijd tot tijd wordt geroerd. De zaden worden 3-4 uur in de voorbereide oplossing gedompeld.

Aanbevolen: