Hoe Je Thuis Een Citroen Uit Een Zaadje Kunt Laten Groeien?

Inhoudsopgave:

Hoe Je Thuis Een Citroen Uit Een Zaadje Kunt Laten Groeien?
Hoe Je Thuis Een Citroen Uit Een Zaadje Kunt Laten Groeien?

Video: Hoe Je Thuis Een Citroen Uit Een Zaadje Kunt Laten Groeien?

Video: Hoe Je Thuis Een Citroen Uit Een Zaadje Kunt Laten Groeien?
Video: Kweek je eigen Citroen plant 2024, Maart
Anonim

Door een geurige cirkel van sappige citroen aan thee toe te voegen, vroegen velen zich waarschijnlijk minstens een keer af: "Hoe kun je thuis een citroen uit een zaadje laten groeien?" Sommigen durven ondanks hun nieuwsgierigheid niet aan deze exotische citrusplant te beginnen. Anderen, die het een keer hebben geprobeerd en gefaald hebben, zetten de gedachte voor altijd uit hun hoofd. Thuis kweken van citroen is zelfs niet moeilijk. Om dit te doen, moet u geduld hebben en enkele eenvoudige regels volgen.

Hoe je thuis een citroen uit een zaadje kunt laten groeien?
Hoe je thuis een citroen uit een zaadje kunt laten groeien?

Noodzakelijk

fluorescentielampen of agrolampen; - een bord water; - zaden van citroenen; - kleine potjes met gaatjes in de bodem; - afvoer; - de grond; - vermicompost; - grote pot

instructies:

Stap 1

Voordat je citroen uit zaad gaat kweken, moet je de omstandigheden evalueren waarin dit lange maar ongelooflijk interessante proces zal plaatsvinden. Citroen is een lichtminnende plant. De juiste ontwikkeling, bloei en vruchtvorming kan alleen plaatsvinden op een plaats waar de citroen minimaal een paar uur per dag wordt blootgesteld aan zonlicht. Als uw ramen op het noorden gericht zijn, rust ze dan uit met extra verlichting.

Stap 2

Naast verlichting, moet u, wanneer u thuis citroen uit een steen kweekt, ook de luchtvochtigheid controleren. Het mag niet minder zijn dan 40%, anders sterft de plant in de eerste ontwikkelingsfase, zonder geurig blad en sappig fruit. Om de citroen voldoende luchtvochtigheid te geven, zet je een bakje water op de vensterbank.

Stap 3

Om thuis met succes een citroen uit een steen te laten groeien, kiest u het helderste, zachtste en meest smakelijke fruit in een winkel of op de markt. Haal de botten eruit, pak de grootste en begin meteen met planten.

Stap 4

Voor het zaaien van citroenzaden zijn kleine potten met gaten in de bodem het beste. Vul de bodem met drainage. Vul vervolgens de pot met losse grond gemaakt door tuingrond, turf en grof zand te mengen. Doe citroenzaden in de grond tot een diepte van 2 cm. Plant meerdere zaden tegelijk. Dit is nodig om het voor jou makkelijker te maken om in de toekomst de sterkste en gezondste planten te kiezen. Binnen een maand na het planten kun je de opkomst van zaailingen opmerken.

Stap 5

Nadat u hebt gewacht tot de zaailingen zijn gegroeid, moet u ze na ongeveer 3-5 maanden voorzichtig overplanten in een grote bloempot, zonder de aarden klomp te verstoren die is gevormd tijdens de ontwikkeling van het wortelstelsel. Om de groei van citroen te versnellen, voegt u een beetje vermicompost toe aan de grond.

Stap 6

Een normale ontwikkeling van een citroen uit een zaadje kan alleen plaatsvinden als de plant naast de stengel zijtakken heeft. Om hun uiterlijk te induceren, snijdt u de bovenkant van de citroen af met het begin van de lente en laat u enkele knoppen intact. In de toekomst zullen er scheuten van de eerste orde van verschijnen. Als ze opgroeien, verwijder ze dan en laat de knoppen over voor tweede-orde scheuten. Herhaal deze procedure totdat de scheuten van de vierde orde verschijnen, die hun vruchten zullen afwerpen. Dit hele proces, van het planten van de zaden tot de vorming van de eerste vruchten, kan 4 tot 10 jaar duren, dus wees geduldig en wacht tot de citroenen verschijnen, die op geen enkele manier inferieur zijn aan citrus dat in warme landen wordt geteeld.

Aanbevolen: