Hoe Maak Je Een Muuroppervlak Klaar Voor Behangen?

Hoe Maak Je Een Muuroppervlak Klaar Voor Behangen?
Hoe Maak Je Een Muuroppervlak Klaar Voor Behangen?

Video: Hoe Maak Je Een Muuroppervlak Klaar Voor Behangen?

Video: Hoe Maak Je Een Muuroppervlak Klaar Voor Behangen?
Video: Behangen met papierbehang - muren inlijmen 2024, Maart
Anonim

Als u besluit reparaties in het appartement uit te voeren, moet u leren hoe u de muren voorbereidt op behangen. Muren kunnen immers vaak niet bogen op een ideaal oppervlak, daarom zullen nieuwe achtergronden er belachelijk uitzien.

Hoe maak je een muuroppervlak klaar voor behangen?
Hoe maak je een muuroppervlak klaar voor behangen?

Dus eerst moet je de muren van oud behang schoonmaken. Als ze in kleine stukjes loskomen, en niet in één stuk, bevochtig het behang dan eerst met warm water. Daarna verwijder je het oude behang eenvoudig met een spatel! Probeer al het behang te verwijderen - er mogen geen kleine stukjes overblijven!

Als de muren eenvoudig met verf zijn geverfd, moet deze volledig worden verwijderd. Als de verf vettig is, kunt u deze laten zitten, gewoon de muren grondig afspoelen en drogen. Weg met oneffenheden en andere oneffenheden op het muuroppervlak. Alle lijmverf en krijt moeten verwijderd worden. De kalk wordt weer van de muren verwijderd met een spatel, daarna moet je de muren afspoelen. Was de lijmverf af met een speciale oplossing van azijnzuur.

Is het oude behang en de verf verwijderd? Begin dan met het uitlijnen van de muren! Hier is stopverf vereist. Laat de gepleisterde muren goed drogen. Als je gipsplaten met behang gaat plakken, hamer dan eerst de verbindingen met een touw en vul dan met een speciaal gaas, zorgvuldig stopverf. Prime de muren met lijm, omdat de lijm de muur gladder maakt, daarom zal het behang betrouwbaarder blijven.

En vergeet niet dat je voor het werk de vloer moet leggen in de kamer waar je de muren gaat voorbereiden om te plakken met nieuw behang, kranten of ander materiaal. Natuurlijk kun je professionals bellen om dit werk te doen, maar als je over het nodige gereedschap en bepaalde kennis beschikt, kost het zelf maken van de muren je minder.

Aanbevolen: