Hoe De Bloei Van Rozen Te Verlengen?

Hoe De Bloei Van Rozen Te Verlengen?
Hoe De Bloei Van Rozen Te Verlengen?

Video: Hoe De Bloei Van Rozen Te Verlengen?

Video: Hoe De Bloei Van Rozen Te Verlengen?
Video: Uitgebloeide rozen afknippen - Groei & Bloei 2024, Maart
Anonim

Rose is een meerjarige struik die geliefd is bij veel tuinders. Er zijn veel soorten rozenstruiken: border, bodembedekker, struik, klimmen, enz. Maar niet elke plant behaagt de eigenaar met uitbundige kleur en aroma, gooit een paar heldere bloemen weg, de struik valt in slaap tot de volgende zomer.

Hoe de bloei van rozen te verlengen?
Hoe de bloei van rozen te verlengen?

Om de bloei van rozen overvloedig te maken, moet je de aanplant van je favoriete struik grondig benaderen.

Rozen worden geplant van de lente tot de herfst, bij warm weer is het beter om de voorkeur te geven aan struiken met een gesloten wortelstelsel, die in kommen of speciale zakken worden verkocht.

Onder de struik wordt een ondiep gat gegraven, alleen de wortels en een deel van de stam moeten erin passen. De entplaats (een soort takje op de stam van de plant) dient boven de grond te blijven. Anders, als het transplantaat wordt verdiept, kan de rozenstruik in de rozenbottel gaan en dan kun je de lange bloei vergeten.

Het is noodzakelijk om drainage op de bodem van de put te gieten, dit kunnen kiezelstenen, klein grind of steenslag zijn. Drainage zorgt ervoor dat de wortels van de plant niet gaan rotten tijdens het regenseizoen of uitdrogen in de hitte.

Bij warm weer worden rozenstruiken aangevallen door bladluizen, die onmiddellijk moeten worden verwijderd. In tuinwinkels kun je een ongediertebestrijder kopen die overal in de struik wordt gespoten, zelfs als er geen bladluislarven zijn.

Bloemen

Het verschijnen van de eerste knoppen op een rozenstruik veroorzaakt vreugde en trots bij de eigenaar van het bloembed. Maar helaas verwelken rozen snel en hebben ze geen haast om te behagen met nieuwe knoppen. Ervaren tuinders adviseren in dit geval als volgt te werk te gaan: zodra de bloemen beginnen te verwelken, knip je ze af met een snoeischaar of pluk je ze met je handen. Je hoeft geen medelijden te hebben met verwelkte of rotte knoppen, hoe sneller je ze verwijdert, hoe sneller de plant nieuwe weggooit.

Aanbevolen: