Hoe De Grootte Van Kamers Te Bepalen Bij Het Bouwen Van Een Huis?

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Kamers Te Bepalen Bij Het Bouwen Van Een Huis?
Hoe De Grootte Van Kamers Te Bepalen Bij Het Bouwen Van Een Huis?

Video: Hoe De Grootte Van Kamers Te Bepalen Bij Het Bouwen Van Een Huis?

Video: Hoe De Grootte Van Kamers Te Bepalen Bij Het Bouwen Van Een Huis?
Video: Wat doet de huizenmarkt de komende 20 jaar? 2024, Maart
Anonim

Het is heel belangrijk voor een persoon om een huis te hebben, het uit te rusten volgens hun smaak en verlangens, om harmonie en comfort te creëren. De ideale oplossing voor de uitvoering van alle ideeën is een woonhuis gebouwd volgens uw eigen project.

Het huis wordt al vele jaren gebouwd, dus de indeling ervan moet serieus worden genomen
Het huis wordt al vele jaren gebouwd, dus de indeling ervan moet serieus worden genomen

Indeling huis

Opiniepeilingen bevestigen dat tweederde van de Russen een huis kiest uit de twee voorgestelde opties - een huis of een appartement. Inderdaad, het leven van het gezin niet in een "betonnen doos", maar in een privéhuis, heeft veel onmiskenbare voordelen - en een kind kan de hele dag op het erf lopen zonder speciaal toezicht, en buren zullen zich niet druk maken, eindeloos werken met een perforator of liedjes zingen in karaoke. En het is helemaal geweldig als financiële kansen het toelaten om geen kant-en-klaar huis van een ontwikkelaar te kopen, maar het te ontwerpen en te bouwen in overeenstemming met uw voorkeuren.

Het maken van een architectonisch plan voor een huis is een nogal veeleisende taak. Het is beter om het toe te vertrouwen aan specialisten die kunnen voorzien en rekening houden met alle nuances en subtiliteiten. Maar het is mogelijk en noodzakelijk om deel te nemen aan de planning van het huis.

Om een plan te maken voor een ideale woning, moet u zelf bepalen wat de bestemming van de woning is en hoeveel mensen er permanent in gaan wonen.

U kunt dus voor uzelf een zomerhuisje (voor de zomer), seizoensgebonden (om in de zomer of winter te wonen) of een huis voor permanente bewoning bouwen. Hoe langer de verblijftijd in het huis, hoe meer ruimte het moet bevatten en hoe ruimer deze ruimten moeten zijn. Voor een zomerresidentie is bijvoorbeeld één gemeenschappelijke ruimte voldoende, die zal dienen als keuken, woonkamer en slaapkamer. Als het huis moet worden gebruikt voor permanente bewoning, zijn er meer slaapkamers nodig, daarnaast zijn er extra gebouwen nodig: een pantry, een kleedkamer, een kantoor, een wasruimte, een fitnessruimte, enz.

Bij het plannen van een huis is het ook erg belangrijk om rekening te houden met de gezinssamenstelling. Hoe meer bewoners er in het huis zijn, hoe meer slaapkamers en badkamers er gepland moeten worden. Als er regelmatig gasten naar je toe komen, moet je rekening houden met de kamers voor hen.

Ruimtes: de beste opties kiezen

De volgende stap is het bepalen van de optimale ruimte voor elke kamer in uw huis:

Woonkamer - de grootte is afhankelijk van het aantal en de leeftijd van de bewoners van het huis. Maar om alle gezinsleden zich vrij en comfortabel te laten voelen, mag de kamer niet kleiner zijn dan 18 m2.

Slaapkamer - als de kamer is ontworpen voor één persoon, mag de oppervlakte niet minder zijn dan 10 m2, voor twee personen - 14 m2. De ideale oppervlakte voor de slaapkamer van een echtpaar is 14-20 m2. De slaapkamer mag geen doorgang zijn en de opstelling van ramen en deuren moet het onmogelijk maken om meubels te rangschikken.

Kinderkamer - voor één kind - vanaf 12 m2, voor twee kinderen (heteroseksueel) - 14-16 m2.

Gastenkamer (reserveren) - vanaf 10 m2.

Keuken - de minimale oppervlakte is 8 m2. Als er elke dag voedsel wordt bereid en er meer dan één persoon bij de bereiding betrokken is - vanaf 10 m2. Als de keuken ook als eetkamer dient, dan is de oppervlakte van de kamer vanaf 12 m2.

Inkomhal - van 2 tot 6 m2.

Kleedkamer - 3-6 m2.

Kast - 8-10 m2.

Bijkeuken - 4-12 m2.

Wasserij - vanaf 4 m2.

Stookruimte - 3-7 m2.

Badkamer - indien u kiest voor een gecombineerde optie (badkamer, toilet, wastafel) - 4m2, badkamer (ligbad, wastafel) - 3-3,5 m2, toilet (toilet) - 1,5 m2.

Gym - een oppervlakte van 15-26 m2 is voldoende om fitnessapparaten te huisvesten.

Bad (sauna) - vanaf 35 m2.

Aanbevolen: