Hoe Huurders Uit Een Appartement Te Zetten?

Inhoudsopgave:

Hoe Huurders Uit Een Appartement Te Zetten?
Hoe Huurders Uit Een Appartement Te Zetten?

Video: Hoe Huurders Uit Een Appartement Te Zetten?

Video: Hoe Huurders Uit Een Appartement Te Zetten?
Video: Снял призрака! В квартире у подписчика! Took off the ghost In the apartment! at the subscriber! 2024, Maart
Anonim

Ontruiming van een huurder uit een appartement is een handeling die tot uiting komt in het ontnemen van het gebruiksrecht aan de burger van de voorheen door hem bewoonde woonruimte, of het in beslag nemen daarvan op de eigenaar. Ontruiming kan plaatsvinden met of zonder alternatieve woonruimte.

Hoe huurders uit een appartement te zetten?
Hoe huurders uit een appartement te zetten?

instructies:

Stap 1

De kwestie van ontruiming kan worden opgelost op vrijwillige basis (totstandkoming van een overeenkomst tussen de partijen), of door het indienen van een vordering tot ontruiming bij de rechtbank. Rechterlijke toetsing is een extreme maatregel die wordt toegepast in het geval dat de vreedzame mogelijkheden om dit probleem op te lossen al zijn uitgeput. Volgens de rechtspraktijk die zich in ons land heeft ontwikkeld, wordt een burger uit de woonruimte gezet die hij inneemt door een vordering in te dienen bij de rechtbank.

Stap 2

Een vordering tot ontruiming wordt ingediend bij de rechtbank van de plaats van de woning van waaruit de ontruiming zal plaatsvinden. De uitzettingsvordering zelf moet, net als alle andere, voldoen aan de vereisten die zijn vastgelegd in art. 131 en art. 132 van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering van de Russische Federatie. Inhoudelijk moet het een beschrijving hebben van de huidige situatie, de exacte locatie van het onroerend goed van waaruit de ontruiming moet worden uitgevoerd, een aanduiding van de persoon die moet worden ontruimd, de gronden voor ontruiming.

Stap 3

De gronden voor het indienen van een claim voor uitzetting zijn heel verschillend, ze worden bepaald door de normen van de huisvestingscode van de Russische Federatie. Elke burger die eigenaar is van een woning kan zich tot deze rechtbank wenden in gevallen waarin een bewoner die bij hem in de buurt woont de regels van het hostel of de rechten van de bij hem inwonende personen schendt. Om dit te doen, moet de aanvrager eerst contact opnemen met de lokale politie om de vastgestelde overtredingen op te lossen. De verzamelde documenten vormen de bewijsbasis in de zaak. Het merendeel van de uitzettingszaken betreft vorderingen voor de uitzetting van ex-echtgenoten. Een dergelijke vordering moet vergezeld gaan van een echtscheidingsakte.

Aanbevolen: