Hoe Maak Je Houten Bogen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Houten Bogen
Hoe Maak Je Houten Bogen

Video: Hoe Maak Je Houten Bogen

Video: Hoe Maak Je Houten Bogen
Video: JE EIGEN PIJL EN BOOG 2024, Maart
Anonim

Bogen komen vrij vaak voor, ze vormen een aanvulling op de architecturale stijl van gebouwen en bereiken harmonie. Gewelfde gewelven geven een zekere charme, ze worden zowel als een afzonderlijk element als als onderdeel van een bakstenen muur, een hek uitgevoerd, ze kunnen worden gebruikt om decoratieve bloembedden in te lijsten, enz. Deze decoratieve versiering heeft vele generaties architecten trouw gediend en past goed bij zowel oude gebouwen als moderne huizen. Maar de boog zal er alleen mooi uitzien en lang meegaan als hij volgens alle regels is gebouwd.

Hoe maak je houten bogen
Hoe maak je houten bogen

Noodzakelijk

elektrische decoupeerzaag, boormachine, geschaafde planken met een dikte van 16-20 mm, een bloembladbevestiging voor een boormachine voor het slijpen van de randen van een boog, of een slijpmachine

instructies:

Stap 1

Meet eerst de deuropening (bijvoorbeeld de opening B-100cm., H-210cm., Wanddikte 14 cm). Vervolgens maken we een sjabloon voor de boog van de boog. Hoe groter de straal, hoe lager de boog zelf zal zijn; de straal kan experimenteel worden bepaald. De boog zal 20 mm hoog en 30 mm breed blijken te zijn dan de opening (d.w.z. hoogte - 208 cm, breedte - 97 cm). De boog bestaat uit 3 grote delen: het bovenste deel van de boog en 2 verticale zijbalken.

Stap 2

Een boogboog bestaat uit twee geprefabriceerde delen die door dwarsstaven met elkaar zijn verbonden. Met behulp van de voorbereide sjabloon zullen we de details van de boog uitsnijden. Laten we om te beginnen de boog in twee delen splitsen - dit 1/2 boogsegment is een werksjabloon. De breedte van de onderdelen is 40 mm. We hebben zes van dergelijke delen uitgesneden en nog vier in een half kleiner formaat. We assembleren de boog: we dokken 2 delen aan en daarop, de delen met de helft verschuivend, leggen we het derde werkstuk, 2 korte bogen vullen de montage aan. We verbinden de plano's met zelftappende schroeven van 30 mm en bedekken de verbindingen met lijm. Op dezelfde manier verzamelen we de tweede boog. We verbinden beide bogen verkregen met dwarsstaven (5 stuks) met een doorsnede van 40x40 mm. en een lengte van 60 mm. De hele boog is gemonteerd op zelftappende schroeven 70-80 mm, die de bogen met de staven verbinden.

Hoe maak je houten bogen
Hoe maak je houten bogen

Stap 3

De voorkant van de boog. We bevestigen dun drielaags multiplex met een breedte van 140 mm en een lengte van ongeveer anderhalve meter met afwerkspijkers, waarvan de doppen moeten worden verdronken en zorgvuldig moeten worden geplamuurd. De platband voor het bovenste deel van de boog is gemaakt van composiet (de breedte is 70 mm en de dikte is 12-16 mm), twee delen aan elke kant en onmiddellijk vastgelijmd aan de boog, de verbinding in het bovenste deel wordt gesloten met een decoratief element. We roken de voltooide boog.

Hoe maak je houten bogen
Hoe maak je houten bogen

Stap 4

De verticale staven van de doos zijn gemaakt met een breedte van 140 mm en de hoogte is afhankelijk van de hoogte van de opening, het is beter om het met een marge te doen en deze onderaan af te snijden tijdens de installatie. De behuizing van de doos moet overeenkomen met de breedte en dikte van de behuizing van het bovenste deel van de boog. We dokken alle drie de delen aan zodat er geen verplaatsing is. Aan de uiteinden van de verticale staven plaatsen we twee pluggen (10 mm in diameter), hiervoor moet een dwarsbalk (15-20 mm dik) in het bovenste gedeelte worden gelijmd en moeten gaten worden gemaakt aan de uiteinden van de bovenste deel. We sluiten de voegen af met kroonlijsten, die we aan drie zijden installeren. De kroonlijst is 10-15 mm hoger gemaakt dan de docking.

Aanbevolen: