Hoe Aluminium Te Lassen?

Inhoudsopgave:

Hoe Aluminium Te Lassen?
Hoe Aluminium Te Lassen?

Video: Hoe Aluminium Te Lassen?

Video: Hoe Aluminium Te Lassen?
Video: Tig lassen van Aluminium hoe doe je dat. 2024, Maart
Anonim

Aluminium en zijn legeringen worden veel gebruikt in gelaste constructies voor verschillende doeleinden. De voordelen van deze structurele materialen zijn onder meer hoge sterkte, corrosieweerstand en lage dichtheid. In veel opzichten zijn aluminiumlegeringen aanzienlijk superieur aan gietijzer en sommige soorten staal, de tweede alleen voor titaniumlegeringen en hooggelegeerde staalsoorten. Bij het lassen van aluminium moet u rekening houden met de eigenaardigheden die inherent zijn aan dit materiaal.

Hoe aluminium te lassen?
Hoe aluminium te lassen?

instructies:

Stap 1

Het lassen moet worden voorafgegaan door de voorbereiding van de te verbinden oppervlakken. De te lassen randen worden geprofileerd, vuil en oxiden worden eruit verwijderd. Met behulp van organische oplosmiddelen en alkalische verbindingen wordt het metaal ontvet en worden vreemde oppervlaktelagen verwijderd. Gebruik terpentine of technische aceton als oplosmiddel.

Stap 2

De oxidefilm wordt door middel van metalen borstels verwijderd van een draad met een diameter van 0,1 mm en een poollengte van ongeveer 30 mm. Na het strippen moeten de randen opnieuw worden behandeld met een oplosmiddel. Bij het lassen van aluminium op industriële schaal wordt het oppervlak van de onderdelen weggeëtst. Na het strippen kunnen de te lassen delen maximaal drie uur worden opgeslagen.

Stap 3

Voordat onderdelen van magnesiumhoudende aluminiumlegeringen worden gelast, worden de randen en uiteinden van de onderdelen schoongemaakt met een schraper. Om de lasdraad na het beitsen te verwerken, moet elektrochemisch worden gepolijst.

Stap 4

Bij het lassen van aluminium door middel van smelten, is het meest rationele type verbinding stootverbindingen. Oxide-insluitingen in het lasmetaal worden geëlimineerd door de randen aan de achterkant van de las af te snijden. Bij het uitvoeren van punt- en naadcontactlassen worden overlappende verbindingen gebruikt, terwijl de verhouding van de dikte van de te lassen delen niet groter mag zijn dan 1: 2. De dwarsdoorsneden van de aluminium delen op de kruising moeten ongeveer gelijk zijn.

Stap 5

Meestal worden bij het verbinden van onderdelen gemaakt van aluminium en zijn legeringen de volgende soorten lassen gebruikt: - gaslassen;

- handmatig elektrisch booglassen;

- booglassen met gecoate metalen elektroden;

- automatisch elektrisch booglassen op een laag flux;

- gasbeschermd booglassen;

- lassen met een wolfraamelektrode met een pulsboog Elk van deze soorten lassen heeft zijn eigen voor- en nadelen, daarom moet de juiste methode voor het verbinden van aluminium onderdelen worden gekozen op basis van de specifieke omstandigheden en technologische mogelijkheden die voor u beschikbaar zijn.

Aanbevolen: