Hoe Piepschuim Te Snijden?

Inhoudsopgave:

Hoe Piepschuim Te Snijden?
Hoe Piepschuim Te Snijden?

Video: Hoe Piepschuim Te Snijden?

Video: Hoe Piepschuim Te Snijden?
Video: De SCHOONSTE manier om piepschuim te snijden 2024, Maart
Anonim

Binnenkort komt de koude herfst, gevolgd door een strenge winter. Op straat zul je jezelf in een jas en een sjaal moeten wikkelen, je koude handen in handschoenen moeten opwarmen en je vingers tot vuisten moeten balen. Ik zou graag van de straat thuiskomen, een warm bad nemen en, gewikkeld in een handdoek, in een warm bed liggen. Inheemse muren zullen je altijd verwarmen. Maar wat als dat niet zo is, je muren zijn koud en je huis is ongemakkelijk en onvriendelijk. Je moet het dus isoleren. De meest voorkomende en goedkope isolatie is polystyreen. Maar het snijden van grote platen is een heel probleem, omdat het schuim gemakkelijk breekt en verkruimelt.

Hoe piepschuim te snijden?
Hoe piepschuim te snijden?

Het is nodig

elektrische soldeerbout

instructies:

Stap 1

Gebruik geen gewoon mes om het piepschuim te snijden. Met een elektrische soldeerbout snijdt u snel en efficiënt de piepschuimplaat. Maak het uiteinde van de elektrische soldeerbout vooraf plat met een hamer. Zet daarna het apparaat op het apparaat, vanaf de metalen dop van de vulpen. Bevestig een ijzerzaagblad aan het uiteinde. Verhit nu de elektrische soldeerbout, snijd het schuim zoals je wilt. Wees voorzichtig - snij het schuim alleen met een soldeerbout in een goed geventileerde ruimte met de kap aan. Bij sterke verhitting komt er giftig gas vrij uit het schuim.

Stap 2

Knip een stuk isolatie af met een verwarmde nichrome draad. Het is het beste gereedschap voor het snijden van piepschuim.

Nichrome-draad kan worden "verkregen" van een elektrische haarstylingtang, haardroger, oud ijzer, boiler, elektrisch. Gebruik als laatste redmiddel dunne staaldraad. Trek de nichrome draad over de tafel, zet het ene uiteinde stevig vast en het andere door een veer. Leid naar de uiteinden van de draad de draden van de transformator die op het lichtnet is aangesloten door de LATR (instelbare laboratorium-autotransformator).

Stap 3

Zet de stroom aan, leg een vel piepschuim op de tafel bovenop de draad. De vereiste stroomontlading is afhankelijk van de dikte van de nichroomdraad en wordt empirisch gekozen. Bij verhitting is het voldoende om de draad een beetje rood te maken, maar niet witgloeiend, anders krijg je een te brede snede.

Plaats de snijtafel in een hoek van 20-60 graden ten opzichte van de vloer. Door te schuiven wordt de plaat door zijn eigen gewicht aangevoerd. Bij verhitting neemt nichroomdraad enorm in lengte toe, dus zet het aan één uiteinde vast met een sterke veer. Het zal de draadlengte aanpassen.

Stap 4

Je kunt het schuim snijden met een kleine slijper met een metalen schijf en een decoupeerzaag, er moet een speciale vijl in worden gestoken (een mes met een golvend mes).

Aanbevolen: