Hoe Een Kabel Voor Stroom Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kabel Voor Stroom Te Kiezen?
Hoe Een Kabel Voor Stroom Te Kiezen?

Video: Hoe Een Kabel Voor Stroom Te Kiezen?

Video: Hoe Een Kabel Voor Stroom Te Kiezen?
Video: Токовое сопротивление электрических проводов - эксперимент 2024, Maart
Anonim

Meestal wordt bij het kiezen van een elektrische draad de kabeldoorsnede berekend in termen van vermogen. Dit komt door het feit dat in de documenten die aan elektrische apparaten zijn bevestigd en op speciale platen die aan hun achterwand zijn bevestigd, de waarde wordt aangegeven van het vermogen dat nodig is voor de werking van deze of gene apparatuur. Vaak wordt voor een nauwkeurigere vermogensberekening de maximale vermogenswaarde van het elektrische apparaat aangegeven.

Hoe een kabel voor stroom te kiezen?
Hoe een kabel voor stroom te kiezen?

Het is nodig

  • - papier;
  • - potlood;
  • - rekenmachine.

instructies:

Stap 1

Een goed geselecteerde kabel in termen van vermogen, namelijk de doorsnede, zorgt voor een soepele werking van alle elektrische apparatuur. Een wasmachine, kabel, magnetron en andere huishoudelijke apparaten, zonder welke het leven van een moderne persoon vrij moeilijk voor te stellen is, werken op elektriciteit die via een kabel wordt overgedragen. Als de doorsnede onvoldoende is, zal de bedrading regelmatig oververhit raken, wat zal leiden tot vernietiging en volledig verlies van isolatie-eigenschappen. In dit geval moet u geen rubriek "met een marge" kiezen, aangezien dit financieel onrendabel is. Dit alles suggereert dat de juiste berekening gewoon noodzakelijk is.

Stap 2

Om dit te doen, is het noodzakelijk om het totale stroomverbruik te berekenen, wat nodig is om de werking van alle huishoudelijke apparaten en elektrische apparatuur die in het appartement worden gebruikt te garanderen. Als u bijvoorbeeld elektrische bedrading in een huis moet leggen met een VVG-kabel, noteer dan een lijst met alle apparatuur op apart papier.

Stap 3

De fabrikant bevestigt een speciaal label aan de elektrische apparatuur met informatie over de kenmerken van het apparaat. De maateenheden voor vermogen zijn Watt en Kilowatt, respectievelijk aangeduid met de letters W en kW. Noteer het wattage van elk armatuur en tel alle waarden bij elkaar op.

Stap 4

Als je in totaal 20.000 W hebt, wat overeenkomt met 20 kW, dan is de maximale belasting van je elektrische bedrading 20 kW per uur. Dit met het oog op het feit dat alle apparaten aan zullen staan. Maar in de regel worden ze zelden tegelijkertijd ingeschakeld, dus u moet het aantal apparaten bepalen dat tegelijkertijd wordt gebruikt. Laten we zeggen dat het 80% zal zijn. Daarom moet de waarde die is verkregen bij het optellen van het vermogen van de apparatuur worden vermenigvuldigd met een factor 0, 8. Het verkregen resultaat moet worden gebruikt bij het berekenen van de kabel.

Aanbevolen: