Elektrische Scharen Voor Metaal: Wat Zijn Ze En Hoe Kies Je Ze?

Inhoudsopgave:

Elektrische Scharen Voor Metaal: Wat Zijn Ze En Hoe Kies Je Ze?
Elektrische Scharen Voor Metaal: Wat Zijn Ze En Hoe Kies Je Ze?

Video: Elektrische Scharen Voor Metaal: Wat Zijn Ze En Hoe Kies Je Ze?

Video: Elektrische Scharen Voor Metaal: Wat Zijn Ze En Hoe Kies Je Ze?
Video: CYLINDER (Reel) V ROTARY Lawnmowers - Which mower is right for you? (4K) 2024, Maart
Anonim

Bij de moderne productie van verschillende producten kan men niet zonder gereedschap als een elektrische schaar. Ze vergemakkelijken het werk van de meester enorm en stellen u in staat om het assortiment producten uit te breiden, hun complexiteit en technologisch doel te vergroten. Elektrische scharen worden gebruikt bij het werken met metaal en kunststof.

Elektrische scharen voor metaal: wat zijn ze en hoe kies je ze?
Elektrische scharen voor metaal: wat zijn ze en hoe kies je ze?

Elektrische scharen worden het meest gebruikt bij autoreparaties, loodgieters- of dakwerkzaamheden. Deze tool is onmisbaar bij de vervaardiging van metalen constructies. Dankzij de elektrische schaar is het mogelijk om een gelijkmatige snede te krijgen zonder inkepingen en vervormingen.

Krachtig, netjes, efficiënt

Er zijn drie soorten elektrische scharen. Platen worden gebruikt voor metaalverwerkende industrieën, ventilatie- en verwarmingssystemen, maar ook voor het snijden van plaatwerk. Elektrische plaatschaar heeft bewezen een krachtig en betrouwbaar gereedschap te zijn met een lichtgewicht compact ontwerp, waardoor het gereedschap vermoeidheid en metaalafval voorkomt. Het nadeel van een plaatschaar is dat het gereedschap tijdens het gebruik niet scherp kan worden gedraaid.

Stansscharen worden gebruikt voor gevel- en dakwerken. Ze zijn onderhevig aan roestvrij staal, koper, aluminium en andere dakbedekkingsmaterialen. Gesneden scharen worden zowel voor demontage als voor sanitair gebruikt. Het werkingsprincipe van deze schaar lijkt op een perforator, ze zijn ontworpen om gaten in verschillende configuraties te snijden. De motor van een dergelijke schaar is zeer efficiënt, wendbaar en in staat om scherpe bochten te maken. Gebogen metalen contouren zijn eenvoudig te bewerken met gestanste elektrische scharen, die werk van hoge kwaliteit garanderen.

Elektrische gleufscharen worden ook gebruikt voor het snijden van metaal en kunststof. De schaar is uitgerust met een open snijkop, die zorgt voor netjes en gelijkmatig knippen zonder het materiaal te vervormen of te vervormen. Een sleufschaar is onmisbaar als u gekruld moet knippen, zodat het materiaal niet vervormt en metaalkrullen niet naar binnen dringen.

Het belangrijkste is de juiste keuze

Deze kenmerken en kenmerken van de drie soorten elektrische scharen moeten in overweging worden genomen bij het kiezen en kopen van dit elektrische gereedschap. Allereerst moet u beslissen voor wat voor soort werk de elektrische schaar zal worden gebruikt, aangezien de nauwkeurigheid van het gereedschap, de kwaliteit van het werk en de levensduur hiervan afhangen. Natuurlijk hoeft u elektrische scharen alleen bij gespecialiseerde winkels te kopen en u te concentreren op de producten van bekende fabrikanten die zich positief hebben bewezen op de markt voor elektrisch gereedschap.

Aanbevolen: