Hoe Je Rozenblaadjes Kunt Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Je Rozenblaadjes Kunt Gebruiken
Hoe Je Rozenblaadjes Kunt Gebruiken

Video: Hoe Je Rozenblaadjes Kunt Gebruiken

Video: Hoe Je Rozenblaadjes Kunt Gebruiken
Video: Rozenblaadjes 2024, Maart
Anonim

Het toepassingsgebied van rozenblaadjes is vrij breed, van culinaire hoogstandjes en gezondheidsverbetering tot lichaamsverzorging. Door de unieke samenstelling van etherische rozenolie wordt de roos al lang de "koningin der bloemen" genoemd.

Hoe je rozenblaadjes kunt gebruiken
Hoe je rozenblaadjes kunt gebruiken

Rozen zijn in staat om anderen te plezieren met hun pracht en ze veel positieve emoties te geven. Is dit geen weldaad voor het lichaam?! Geen wonder dat er zelfs een les is op Japanse scholen die specifiek gewijd is aan het beschouwen van schoonheid. Maar deze bloemen kunnen zelfs na hun verwelking gunstig zijn.

Bloemen koken

Het is onwaarschijnlijk dat iemand op het idee komt om een boeket rozen te kopen om er jam van te maken. Als u echter in de regio van verblijf rozenstruiken op uw persoonlijke perceel kunt laten groeien, moet u dit zeker gebruiken en aromatische rozenblaadjesjam maken. Omdat rozen niet allemaal tegelijk bloeien, heb je 10 struiken nodig om 300-400 gram bloemblaadjes in één keer te verzamelen.

De bloemblaadjes worden verzameld op het moment dat de roos helemaal open is en op het punt staat af te brokkelen. Schend de schoonheid van de knoppen niet, die het oog van het huishouden nog moeten behagen. Rozenblaadjes geven uit zichzelf geen sap als je ze gewoon met suiker bedekt, dus ze worden ermee ingewreven en citroenzuur, of er wordt siroop bereid. De gewassen bloembladen worden in siroop gegoten en 15-20 minuten op laag vuur gekookt.

Je kunt de bloemblaadjes drogen en toevoegen aan de theepot de volgende keer dat er een traditionele thee wordt gezet. Liefhebbers van likeur koken het het liefst op basis van rozenblaadjes en voegen dan een lepel toe aan thee of gebak. Hiervoor heb je 1 kg bloemblaadjes, 1 liter wodka, 2 kg suiker en 800 ml water nodig. Eerst worden de bloembladen gedurende 3 dagen in wodka toegediend, die wordt gefilterd en gecombineerd met siroop. De kleur van de likeur hangt af van de variëteit aan rozen, dus soms is deze getint met voedselkleuring.

Roze apotheek in de tuin

Met verse rozenblaadjes bij de hand, kun je rozenolie maken. Hiervoor wordt een glazen container tot de capaciteit gevuld met bloemblaadjes en gegoten met olijfolie. Wanneer, onder invloed van de olie, de bloembladen van een rode roos helemaal wit worden, wordt de olie eruit geperst en wordt het volgende deel van de bloembladen erin gedaan. Er wordt aangenomen dat rozenolie van hoge kwaliteit minstens 7 keer moet worden toegediend.

Rozenolie heeft een gunstig effect op de activiteit van het maagdarmkanaal, verlicht ontstekingen en verbetert de slaap. Ze kunnen een lange niet-genezende wond behandelen, een pijnlijke tand of een ontstoken tandvlees aanbrengen. Essentiële rozenolie en een speciale samenstelling van micro-elementen geven de olie een wondgenezend effect.

Het gebruik van rozenblaadjes in cosmetologie

Droge rozenblaadjes zijn ook niet verstoken van nuttige eigenschappen. Als je kokend water over een handvol bloemblaadjes giet en 20 minuten laat staan, krijg je een heerlijke lotion voor de huidverzorging. Doe er alleen niet te veel van, na 3 dagen is het al onbruikbaar. Rozeninfusie heeft de neiging de poriën te verkleinen, microscheurtjes te genezen en de geïrriteerde huid te kalmeren.

Dezelfde eigenschappen van rozenblaadjes zijn geschikt wanneer ze aan het bad worden toegevoegd. Voor een luxe behandeling giet je ze eenvoudig in warm water, of maal je ze vooraf met zeezout. Rozenblaadjes zijn een effectieve aanvulling op gezichtsmaskers. Droog of vers, ze worden geplet en gemengd met 130 ml vloeistof, waarbij 100 ml mineraalwater is en 30 ml wodka. Na een half uur infusie kun je daar havermout toevoegen. Het masker is klaar voor gebruik.

Elk van de behandelingen met rozenblaadjes zal u onvergetelijke momenten van gelukzaligheid bezorgen. Maar vergeet niet dat je alleen bloemen hoeft te gebruiken die niet met chemicaliën zijn behandeld en niet zijn versierd met lak-pailletten in het boeket.

Aanbevolen: