Hoe Kan Zwarte Thee Worden Gebruikt?

Hoe Kan Zwarte Thee Worden Gebruikt?
Hoe Kan Zwarte Thee Worden Gebruikt?

Video: Hoe Kan Zwarte Thee Worden Gebruikt?

Video: Hoe Kan Zwarte Thee Worden Gebruikt?
Video: Thee - Welke Is Het Gezondste? 2024, Maart
Anonim

Zwarte thee bereikte ons in de 17e eeuw vanuit China. Aanvankelijk werd het uitsluitend gezien als een genezende drank en werd het gebruikt voor verschillende kwalen. Geleidelijk aan werd het drinken van thee gemeengoed en tegenwoordig kunnen we van dit drankje genieten wanneer en zoveel we willen. Velen weten echter niet dat de unieke eigenschappen van zwarte thee het mogelijk maken om op grote schaal te worden gebruikt in cosmetica, voor verschillende huishoudelijke behoeften en in het huishouden.

Hoe kan zwarte thee worden gebruikt?
Hoe kan zwarte thee worden gebruikt?

1. Zwarte thee is een zeer effectief middel tegen oogontstekingen. U hoeft alleen de gebrouwen en gekoelde theezakjes gedurende 10-15 minuten op uw ogen aan te brengen. Ook gaat thee perfect om met wallen en "zakken" onder de ogen.

2. Thee geeft het haar een mooie bruine kleur. Je kunt je haar na het wassen uitspoelen met sterke theebladeren, of toevoegen aan balsems en maskers.

3. Zwarte thee heeft een gunstig effect op de wimpers. Je kunt je wimpers elke ochtend afvegen met slappe theebladeren, of je kunt 's avonds een masker doen: meng 3 druppels vaseline met 3 druppels sterke theebladeren en breng aan op schone wimpers.

4. Regelmatig over je gezicht wrijven met theezakjes zal helpen om van acne af te komen, de huid zal gladder en strakker worden. Bovendien kan zwarte thee de huid helpen kalmeren na brandwonden.

5. De tannines die deel uitmaken van de thee zijn uitstekend geschikt voor kneuzingen, kneuzingen en snijwonden.

6. Zwarte thee kan het bloeden van het tandvlees stoppen en wonden en zweren in de mond genezen.

7. Zwarte thee kan wratten verwijderen. Breng hiervoor een gebrouwen theezakje aan op het getroffen gebied gedurende 20-30 minuten.

8. Zwarte thee kan worden gebruikt om paaseieren te kleuren. Voeg gewoon 4 eetlepels droge thee toe aan 4 liter water en kook de eieren 10-15 minuten.

9. Als je een beetje sterke theeblaadjes aan het deeg toevoegt, worden de gebakken goederen rossiger.

10. Zwarte thee kan worden gebruikt als smaakmaker voor vlees. Je kunt het gebruiken om te beitsen, of je kunt het tijdens het kookproces in een pan met vlees dopen. De kruidigheid en zoetheid van de theeblaadjes geven het vlees een heerlijke smaak.

11. Gebruikte theebladeren kunnen worden gebruikt als meststof voor kamerplanten.

12. Thee absorbeert geuren perfect. Om de geur van vis, ui of knoflook kwijt te raken, kneed je het theezakje gewoon goed in je handen.

13. Verpakte zwarte thee met fruitadditieven kan worden gebruikt als sachet, auto en schoenenaroma.

14. Zwarte thee kan planken en houten vloeren opfrissen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar de vloer af te vegen met theebladeren na de hoofdwas.

15. Overgebleven theeblaadjes kunnen worden gebruikt om de afwas te doen! En in China worden theezaadcakes zelfs gebruikt om te wassen.

16. Vanwege zijn reinigende eigenschappen verwijdert zwarte thee perfect vet van glazen oppervlakken, inclusief spiegels.

17. Zwarte thee kan worden gebruikt om bijna elke stof te verven, zelfs suède.

18. Flanellen doek gedrenkt in sterk lassen kan worden gebruikt om glanzende delen van pakken en andere kleding schoon te maken.

Aanbevolen: