Hoe Een Spiraal Op Te Winden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Spiraal Op Te Winden?
Hoe Een Spiraal Op Te Winden?

Video: Hoe Een Spiraal Op Te Winden?

Video: Hoe Een Spiraal Op Te Winden?
Video: Doorlopend buigen van buis tot spiraal 2024, Maart
Anonim

De nichrome spoel is tegenwoordig het belangrijkste element van veel verwarmingsapparaten. Na afkoeling behoudt nichroom de plasticiteit, zodat de spiraal van dit materiaal kan worden verwijderd, van vorm kan worden veranderd en op de gewenste maat kan worden aangepast. In industriële omstandigheden wordt het opwinden van de spiraal automatisch uitgevoerd. Als u besluit om thuis handmatig op te winden, moet u allereerst bepaalde minimumberekeningen maken.

Hoe een spiraal op te winden?
Hoe een spiraal op te winden?

Het is nodig

  • - nichrome draad:
  • - koper- of aluminiumdraad;
  • - hengel;
  • - machine voor handmatig opwinden.

instructies:

Stap 1

Als u niet al te geïnteresseerd bent in de parameters van de voltooide spiraal in zijn werkende staat, maakt u de berekening "met het oog" tijdens het opwinden. Selecteer hiervoor het vereiste aantal windingen, afhankelijk van de verwarming van de nichrome draad, steek periodiek de spiraal in het netwerk en verhoog of verlaag het aantal windingen. Deze wikkelprocedure is eenvoudig, maar kan veel tijd in beslag nemen; terwijl een deel van het nichroom wordt verspild.

Stap 2

Gebruik een speciale tabel om de efficiëntie, nauwkeurigheid en het gemak van berekening en wikkeling van de spiraal te vergroten (zie afbeelding). In de tabel kunt u de lengte van het opwinden van draaien tot draaien berekenen, afhankelijk van de diameter van de staaf waarop het opwinden wordt uitgevoerd. Er wordt ook rekening gehouden met de soortelijke weerstand van nichroom en de dikte van de draad. De tabel toont gegevens voor een netspanning van 220 V.

Stap 3

Als u de initiële parameters van de nichrome-draad kent, maakt u een eenvoudige wiskundige verhouding. Het is bijvoorbeeld nodig om de lengte van de wikkeling van een nichrome spiraal te bepalen van een draad van 0,3 mm dik bij een spanning van 127 V. Stel dat de diameter van de wikkelstaaf 4 mm is. Zoek in de tabel de lengte van de spiraal die is ontworpen voor een spanning van 220 V (het is 22 cm). Verzin de verhouding:

22cm - 220V;

Xcm - 127 V;

Op deze manier:

X = 127 x 22/220 = 12,7 cm.

Stap 4

Na het berekenen van het vereiste aantal windingen, wind op de kern. Sluit de nichrome spoel voorzichtig aan op de spanningsbron zonder de draad door te knippen. Controleer de nauwkeurigheid van uw berekeningen voor het opwinden van de spiraal. Houd er ook rekening mee dat voor gesloten spiralen de wikkellengte met een derde van de waarde in de tabel moet worden vergroot.

Stap 5

Leid de wikkeling in twee draden om dezelfde afstand tussen aangrenzende windingen te garanderen. Een van de draden is nichroom en voor de tweede gebruikt u koper- of aluminiumdraad met een diameter die gelijk is aan de vereiste opening. Aan het einde van het opwinden van de spiraal, wikkelt u voorzichtig de hulpdraad.

Stap 6

Als je de nichroomdraad de benodigde spanning wilt geven bij het opwinden van de spiraal, verwarm deze dan met stroom. Om dit te doen, verbindt u de draden van de stroombron met dat stuk van de gewikkelde nichrome draad, dat direct grenst aan de staaf. De contactaansluiting moet schuivend zijn (u kunt koolborstels van de elektromotor gebruiken).

Aanbevolen: