De Subtiliteiten Van Thuis Voor Een Citroenboom Zorgen

Inhoudsopgave:

De Subtiliteiten Van Thuis Voor Een Citroenboom Zorgen
De Subtiliteiten Van Thuis Voor Een Citroenboom Zorgen

Video: De Subtiliteiten Van Thuis Voor Een Citroenboom Zorgen

Video: De Subtiliteiten Van Thuis Voor Een Citroenboom Zorgen
Video: Citrusplanten verzorgen: zo doe je dat 2024, Maart
Anonim

De citroenboom behoort tot de familie Rutaceae. Oorspronkelijk afkomstig uit China en India, is deze plant niet moeilijk om thuis te kweken.

citroenboom
citroenboom

instructies:

Stap 1

Hydraterende

In warme kamers laat citroengras vaak zijn bladeren vallen. Om dit te voorkomen, spuit u de planten 's morgens en' s avonds met warm water uit een spuitfles. U kunt potten met water in de buurt plaatsen om de lucht in de kamer te bevochtigen.

Stap 2

Water geven

Je moet het 2 keer per week water geven met niet-gechloreerd water. Voor chloorsediment wordt kraanwater in een emmer gegoten en 48 uur met rust gelaten. Na 1-2 dagen na elke watergift moet de grond worden losgemaakt. De grond zal verzuren en verdichten als u het bewateringsregime niet volgt. Overtollig vocht zal leiden tot het verschijnen van groene plaque op de grond, met als gevolg dat lucht uit de grond zal worden verplaatst, de wortels zullen beginnen te stikken door gebrek aan zuurstof.

Stap 3

Landen

Als je een plant in een pot of kuip plant, zorg er dan voor dat je gaten in de bodem maakt. Zet er een pot op, giet dan 3-5 cm grof zand en bovenop voedzame grond, waarvan de dikte tijdens de transplantatie wordt bepaald door de hoogte van het coma van de plant. Vergeet niet om een citroen te transplanteren op de leeftijd van maximaal 3 jaar per jaar, 3-6 jaar - na 2-3 jaar, meer dan 6 jaar - eens in de 5 of zelfs 10 jaar. Voor eenjarige planten wordt aanbevolen om een potdiameter in het bovenste gedeelte van 20-25 cm te planten, voor twee-driejarigen - 25-30 cm, vierjarigen - 30-35 cm.

Stap 4

Kunstmest

In de winter worden eenmaal per maand meststoffen aangebracht. Van maart tot september is het raadzaam om eenmaal per 15 dagen stikstof-kaliummeststof en eenmaal per maand fosformest samen met drijfmest toe te passen. Het is raadzaam om ten minste eenmaal per 2 maanden overrijpe mest in potten en kuipen te gieten.

Aanbevolen: