Hoe Maak Je Een Landschapssite?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Landschapssite?
Hoe Maak Je Een Landschapssite?

Video: Hoe Maak Je Een Landschapssite?

Video: Hoe Maak Je Een Landschapssite?
Video: Het Perfecte Plaatje - Hoe maak je de perfecte landschapsfoto? 2024, Maart
Anonim

Landscaping betekent een breed scala aan maatregelen om met planten en architectuur een comfortabele en mooie leefruimte te creëren. De inrichting van de tuin van je dromen moet beginnen met de ontwikkeling van een project, waarbij niet alleen rekening wordt gehouden met de plaatsing van individuele objecten, maar ook met de volgorde van hun creatie.

Hoe maak je een landschapssite?
Hoe maak je een landschapssite?

Het is nodig

  • - geodetische plattegrond van de site;
  • - Bouwmaterialen;
  • - plantmateriaal.

instructies:

Stap 1

Teken een plattegrond van de bestaande site. Dit doe je het beste met een geodetisch plan tot je beschikking, aangezien je bij het ontwikkelen van een ontwerp rekening moet houden met bestaande gebouwen en grote bomen, de hoogte van het grondwater en eventuele ondergrondse nutsvoorzieningen.

Stap 2

Markeer de belangrijkste functionele gebieden van de site op het plan. Bij het ontwerpen wordt in de regel rekening gehouden met het entreegebied, het kenmerk van het huis. Het huishoudelijke gedeelte daarentegen is verborgen voor nieuwsgierige blikken, maar moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor de eigenaren. Afzonderlijk is een tuin of moestuin gepland, waarvan de plaatsing rekening moet houden met de mate van verlichting van de site en het terrein. Een ontspanningsruimte is een essentieel onderdeel van een goede tuin. Plan het voor gebruik in alle weersomstandigheden. In dit deel van de tuin kunt u een tuinhuisje of een schuur plaatsen om te ontspannen in het regenseizoen. Om aan de hete zon te ontsnappen, heb je een schaduwrijk hoekje nodig.

Stap 3

Voeg paden toe aan het plan die de zones met elkaar verbinden. Afhankelijk van het doel waarvoor de sporen worden gebruikt, selecteert u hun breedte en type dekking. Wandelpaden zijn in de regel vrij ruim gemaakt. Bind de bijkeuken aan de tuin of tuin met paden die voldoende zijn voor een tuinkar of gereedschap. Als de ingang van de tuin een parkeerplaats heeft, plan dan een stabiele overkapping met een dikke laag drainage.

Stap 4

Plaats de planten op het plan. Houd hierbij rekening met hun vereisten voor bodemtype en verlichting. Als u groepen of individuele bomen in uw tuinontwerp opneemt, kijk dan hoe hoog de geselecteerde soort of variëteit kan groeien. Probeer bij het kiezen van bloemen te anticiperen op de kleureffecten die deze planten kunnen opleveren.

Stap 5

Ontwikkel een verlichtingsschema voor uw tuin. In de regel hebben het entreegebied, het nutsgedeelte en de hoofdpaden goede verlichting nodig.

Stap 6

Voordat u met het tuinarrangement begint, moet u uw acties zo plannen dat de voltooide objecten niet worden beschadigd tijdens het latere werk. Voltooi allereerst het deel van het plan dat het gebruik van zwaar materieel vereist. Laat tot slot het planten van middelgrote sierplanten en het plaatsen van kleine tuindecoratie achterwege.

Aanbevolen: