Hoe Maak Je Landschapsarchitectuur?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Landschapsarchitectuur?
Hoe Maak Je Landschapsarchitectuur?

Video: Hoe Maak Je Landschapsarchitectuur?

Video: Hoe Maak Je Landschapsarchitectuur?
Video: In het spoor van een landschapsarchitect 2024, Maart
Anonim

Landscaping is een duidelijke indeling en het maken van vormen op het persoonlijke perceel. Het omvat het uitvoeren van werkzaamheden aan het gebiedsonderzoek, de studie van de bodem, de selectie van planten en bloemen voor de site, het ontwerp van het gebied met decoratieve elementen en nog veel meer. Landschapsontwerp wordt als een nogal complexe kunst beschouwd, omdat het een verscheidenheid aan creatieve benaderingen van de makers vereist om hun plannen in realiteit te vertalen.

Hoe maak je landschapsarchitectuur?
Hoe maak je landschapsarchitectuur?

instructies:

Stap 1

Ontwikkel een gedetailleerd plan (project) van landschapsontwerp van het gebied. Het harmonieuze uiterlijk van de site, de combinatie van al zijn elementen, gemakkelijke plantenverzorging en zelfs het uiterlijk van de site op verschillende tijdstippen van het jaar zijn afhankelijk van een competent en zorgvuldig ontwerp.

Stap 2

Bekijk uw site op functionaliteit en bepaal welk onderdeel het beste past bij een bepaald ontwerpelement. Het is bijvoorbeeld beter om de zonnige kant toe te wijzen voor het verbouwen van groenten, en in het schaduwrijke deel van de tuin - om een barbecue-prieel te plaatsen. Voer alle noodzakelijke metingen uit (de omtrek van de site, huizen, enz.), Markeer de bestaande objecten op het plan - tuinhuisjes, paden, bomen en struiken, hun grootte en locatie op de grond.

Stap 3

Bepaal welke bestaande objecten moeten worden verwijderd en welke behouden moeten blijven. Neem de tijd om volwassen bomen en struiken te verwijderen: ze helpen de jonge tuin nieuw leven in te blazen. Overgroeiende, oude bomen mogen niet worden achtergelaten, omdat ze jonge plantages kunnen infecteren met ziekten en plagen.

Stap 4

Maak een voorontwerp van de site: analyse van bodem-, wind- en lichtdynamiek, terrein, oriëntatie van de site op de windstreken.

Behandel vervolgens rechtstreeks het ontwerpgedeelte, dat de ontwikkeling van een masterplan omvat - een algemeen plan van de site en alle geprojecteerde elementen en het opstellen van aanvullende tekeningen:

- verlichtingsschema's;

- schema's voor de opstelling van bloembedden;

- schetsen van kleine architecturale vormen (pergola's, priëlen, enz.);

- schema's van het bewateringssysteem.

Stap 5

Na al het voorbereidende werk, start de praktische uitvoering van het project - de inrichting van paden en speeltuinen, gazons, waterpartijen, bloembedden en decoratieve beplanting.

Aanbevolen: