Hoe Zorg Je Voor Een Jurk Gemaakt Van Verschillende Stoffen

Inhoudsopgave:

Hoe Zorg Je Voor Een Jurk Gemaakt Van Verschillende Stoffen
Hoe Zorg Je Voor Een Jurk Gemaakt Van Verschillende Stoffen

Video: Hoe Zorg Je Voor Een Jurk Gemaakt Van Verschillende Stoffen

Video: Hoe Zorg Je Voor Een Jurk Gemaakt Van Verschillende Stoffen
Video: Knipmode tutorial | Stof rimpelen 2024, Maart
Anonim

Eclecticisme is een van de huidige trends in de moderne mode, dus veel ontwerpers maken hun modellen door verschillende soorten stoffen te combineren. Ongetwijfeld zijn dergelijke jurken origineel en expressief, maar de zorg voor hen vereist enige inspanning en vaardigheid. Als u de aanbevelingen van de fabrikant op het etiket opvolgt, gaat het nieuwe ding veel langer mee.

Hoe zorg je voor een jurk gemaakt van verschillende stoffen
Hoe zorg je voor een jurk gemaakt van verschillende stoffen

Wat kan het etiket je vertellen? Wat als het ontbreekt?

Nadat je een nieuwe jurk hebt gekocht, onderzoek je zorgvuldig het papieren label dat eraan is bevestigd, evenals de waslabels. Ze zijn genaaid in de halslijn of zijnaad van de jurk. Meestal geven de labels aanbevelingen voor de verzorging van het product aan:

- de noodzaak van stomerij;

- optimale wasmodi;

- een geschikte temperatuur voor het verwarmen van het strijkijzer.

Het ontbreken van een label met wassymbolen geeft aan dat het product niet door een zeer gewetensvolle fabrikant is genaaid. In dit geval zult u zelf een manier moeten vinden om er voor te zorgen.

Soms komen de door de fabrikant op het etiket aangegeven gegevens niet overeen met de werkelijke samenstelling van de stoffen, bijvoorbeeld een katoenen jurk voelt synthetisch aan. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om de geschatte samenstelling van het materiaal te bepalen met behulp van de eenvoudigste organoleptische methoden. Trek verschillende draden van de stukken stof die bij het label zitten en steek ze in brand. Als de vezels smeulen, zijn dit natuurlijke materialen, als ze snel ontbranden, smelten of verkolen, zijn het synthetische stoffen. Daarnaast hebben kunstmatige en synthetische vezels een specifieke glans in het licht en "kraken" ze een beetje als je over de stof wrijft. Dit is niet typisch voor natuurlijke materialen.

Een goede verzorging is de sleutel tot het behoud van het uiterlijk van het product

Als je hebt vastgesteld dat de jurk is gemaakt van materialen met een verschillende samenstelling, is er speciale zorg voor nodig. Opgemerkt moet worden dat materialen voor kleding meestal zo worden geselecteerd dat hun consumenteneigenschappen en onderhoudskenmerken zoveel mogelijk overeenkomen. Het is onwaarschijnlijk dat u een katoenen jurk met zijden bies zult tegenkomen, maar als dit gebeurt, is de enige manier om dit product terug te brengen naar een presentatie de stomerij. Als dit specifieke symbool op het etiket staat, mag u het product niet zelf wassen en strijken.

Voor jurken gemaakt van verschillende stoffen, adviseren experts om de was- en strijkmodus te kiezen, op basis van de vereisten voor het verzorgen van de meest delicate materialen die worden gebruikt voor het naaien. Stel bijvoorbeeld dat u een linnen jurk heeft die is afgezet met een materiaal dat rijk is aan lavasan of polyester. Het zal op een lagere temperatuur moeten worden gewassen dan voor linnenproducten, namelijk op 40°C, en gestreken met verschillende verwarmingstemperaturen voor de jurk zelf en voor de afwerking.

Aanbevolen: