Hoe De Mouwen Van Een Donsjack Streeploos Te Wassen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Mouwen Van Een Donsjack Streeploos Te Wassen?
Hoe De Mouwen Van Een Donsjack Streeploos Te Wassen?

Video: Hoe De Mouwen Van Een Donsjack Streeploos Te Wassen?

Video: Hoe De Mouwen Van Een Donsjack Streeploos Te Wassen?
Video: Hoe kies ik een donsjas? 2024, Maart
Anonim

Winterweer is vaak onvoorspelbaar en de overgangen van vorst naar regenachtige sneeuwbrij leiden tot de selectie van veelzijdige kleding die geschikt is voor veranderende klimaten. Het donsjack is om deze reden de favoriete kleding van velen geworden.

Wit donsjack
Wit donsjack

Zoals alle kleding is het donsjack gevoelig voor vuil. Voortdurend naar de stomerij sturen is onhandig en kostbaar voor je portemonnee, en waarom zou je dit doen als het best mogelijk is om thuis orde op zaken te stellen. Het wassen van deze kleding heeft zijn eigen subtiliteiten en regels, maar afhankelijk van hun naleving, zal het ding de gewenste netheid krijgen en tegelijkertijd zijn vorm niet verliezen en zullen er geen onaangename vlekken op de mouwen van het donsjack zijn.

Het is de moeite waard om meteen te waarschuwen dat een poging om afzonderlijke delen van het donsjack af te wassen zonder een wasmachine te gebruiken, waarschijnlijk niet zal eindigen als er geen vlekken zijn. Alleen een dubbele draai is in staat om de vloeistof volledig te verwijderen, die, wanneer droog, strepen achterlaat op de stof van het donsjack.

Een donsjack klaarmaken om te wassen

Ten eerste moet het donsjack klaargemaakt worden voor het wassen. Zakken worden geleegd en binnenstebuiten gekeerd om kleine stofdeeltjes of vuil eruit te schudden. Vervolgens moet u de riem verwijderen en de vacht losmaken en alle sluitingen en ritsen sluiten. Een zorgvuldig onderzoek zal helpen om de aanwezigheid van vlekken te identificeren, en als ze dat zijn, moeten ze voor het wassen worden verwijderd.

Hiervoor wordt een vlekverwijderaar gebruikt, die veilig volgens de instructies kan worden gebruikt, maar als er geen speciaal gereedschap is, is het beter om de vuile plekken gewoon met de hand te wassen. Als de vlekken vettig zijn, kunt u ze behandelen met afwasmiddel, licht verdund met water en op een zachte spons aanbrengen.

Donsjack wassen

Alle informatie die nodig is voor een goede verzorging van het donsjack is afgedrukt op het label dat aan het artikel is bevestigd. Er staat dat dit kledingstuk op een delicate manier moet worden gewassen en bij een temperatuur van maximaal 30 ° C. De optimale spinsnelheid is 600-800, anders breken de pluisjes. Voor het wassen kunt u het beste een vloeibaar en mild wasmiddel gebruiken en het gebruik van droge poeders wordt afgeraden.

Het is beter om het donsjack uit te spoelen en 2 keer te draaien. Door tijdens het centrifugeren een paar tennisballen of een toermalijnbol in de wasmachine te doen, voorkom je dat de pluisjes naar beneden vallen. Droog het product alleen bij kamertemperatuur, uit de buurt van warmtebronnen. Als er tekenen zijn dat het water niet volledig uit de vuller is geperst, is het beter om de knijpprocedure opnieuw uit te voeren, zodat er geen strepen op de mouwen en zoom verschijnen.

Aanbevolen: