Wat Te Doen Als Mirte Verdort En Bladeren Afwerpt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Mirte Verdort En Bladeren Afwerpt?
Wat Te Doen Als Mirte Verdort En Bladeren Afwerpt?

Video: Wat Te Doen Als Mirte Verdort En Bladeren Afwerpt?

Video: Wat Te Doen Als Mirte Verdort En Bladeren Afwerpt?
Video: Junior Songfestival - Mirte - Iedereen Bijzonder - Finale Auditie (2012) 2024, Maart
Anonim

Mirte is een zeer nuttige en aantrekkelijke kamerplant. Maar voor onervaren kwekers kan het beginnen te verwelken en de bladeren af te werpen. Dit komt omdat mirte een nogal veeleisende plant in huis is.

Bloeiende mirte
Bloeiende mirte

Mirte verzorging

Myrtle houdt van fel zonlicht (terwijl er niet te veel direct zonlicht mag zijn), koelte, frisse lucht, bezonken en gefilterd zacht water en het vasthouden aan seizoensinvloeden in de zorg.

Dus in de zomer mag de temperatuur niet hoger zijn dan 23 ° C; regelmatig en vrij overvloedig water geven en sproeien is noodzakelijk, en dit en dat - altijd met zacht water; wekelijkse voeding (niet met limoen). Het is goed om de mirte bloot te stellen aan frisse lucht, maar overmatig direct zonlicht uit te sluiten. De plant wordt geleidelijk voorbereid op blootstelling aan frisse lucht.

In de winter moet de luchttemperatuur 6-10 ° C zijn; water geven is zeldzamer dan in de zomer, maar de aarden klomp mag niet uitdrogen. Sproeien en voeren van de herfst tot het midden van de lente moet worden gestopt. In de winter zorgen ze ervoor dat de mirte voldoende zonlicht krijgt.

Het is beter om de pot met mirte aan de west- of oostkant van de kamer te plaatsen. In de zomer, bij de zuidelijke ramen, is het noodzakelijk om de plant te beschermen tegen de middagzon. Op het noordelijke raam kan de mirte in de winter de zon missen en in de zomer zal de bloei zwak zijn.

Waarom mirte verdort en bladeren laat vallen

In de winter kan mirte zijn bladeren afwerpen als de temperatuur ernaast hoger is dan 10 ° C, of als de seizoensgebondenheid niet wordt waargenomen bij water geven, sproeien en voeren. Mirte kan zijn bladeren afwerpen als de grond tussen de gietbeurten opdroogt, of omgekeerd - het water stagneert in de pan. Mirte kan verdorren bij een teveel aan zonlicht.

Wat te doen als mirte verdort en bladeren afwerpt?

In de winter is het noodzakelijk om de batterij van de plant te isoleren, terwijl de mirte zelf op de vensterbank moet blijven om voldoende licht te ontvangen. Vervolgens moet je de pot mirte in een minikas plaatsen. Het is goed om het zo te doen - plaats afstandhouders (stokjes) om de randen van de pot, doe een doorzichtige plastic zak op de pot en maak deze met een elastische band vast rond de rand van de pot. De kas moet regelmatig worden geventileerd. In maart-april moet je de takken die kaal blijven afknippen.

Als niet aan de bewateringsvoorwaarden wordt voldaan, moet u de scheuten halveren (in de zomer) en doorgaan met water geven in de optimale modus. Als de plant in de winter is gegoten, beperk dan de watergift een tijdje iets meer dan de vereiste winterwatergift. In de winter hoeven de twijgen niet te worden afgesneden - in het voorjaar zullen ze herstellen. Je kunt de takken van mirte en de grond besproeien met Epin's oplossing.

Als de plant begint te verwelken, moet deze worden verwijderd naar een plaats die is beschermd tegen direct zonlicht, vaker worden besproeid en de watergift wordt aangepast.

Aanbevolen: