Hoe Bontkraag Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe Bontkraag Schoon Te Maken?
Hoe Bontkraag Schoon Te Maken?

Video: Hoe Bontkraag Schoon Te Maken?

Video: Hoe Bontkraag Schoon Te Maken?
Video: HET GESLACHTSDEEL VAN MIJN PAARD MOJITO SCHOONMAKEN | PAARDRIJDEN MET PLEZIER 2024, Maart
Anonim

Natuurlijke vacht vereist de meest zorgvuldige zorg. Zelfs als er geen sporen van vuil op het oppervlak van de bontkraag zitten, is het raadzaam om deze regelmatig schoon te maken. Met de juiste zorg zal een bontproduct zijn aanzienlijke prijs rechtvaardigen en u vele jaren van dienst zijn.

Hoe bontkraag schoon te maken?
Hoe bontkraag schoon te maken?

instructies:

Stap 1

Breng de vergeelde vacht weer wit aan door te besprenkelen met griesmeel of aardappelzetmeel. Wrijf een beetje over de vacht, goed schudden en kammen.

Stap 2

Giet een oplossing bestaande uit een theelepel waterstofperoxide, een paar druppels ammoniak en een glas warm water in een spuitfles. Strooi het op de vacht en laat het drogen in de volle zon.

Stap 3

Veeg de vacht af met een spons gedrenkt in benzine of een mengsel van water, alcohol en azijn in gelijke verhoudingen. Veeg het na een paar minuten af met een schone doek. Het wordt aanbevolen om langharige vachten tegen de pool te vegen, en kortharige vachten, waarop oude vlekken aanwezig zijn, tegen de pool.

Stap 4

Schil de konijnenbont en lichte astrakanbont met een mengsel van rogge of tarwezemelen. Doe ze in een metalen kom en verwarm ze, af en toe roerend, boven een vuur. Verdeel de hete zemelen over de vacht, borstel na een tijdje af. Schud de halsband en, als deze van konijnenbont is, kam hem voorzichtig.

Stap 5

Verhit droog zand om de otter- of beverkraag schoon te maken. Nadat u zand op de vacht hebt gestrooid, veegt u deze af met uw handpalm. Schud vuil zand af en voeg schoon zand toe tot je handpalm niet meer vies is.

Stap 6

Vetvlekken verwijderen met een oplossing gemaakt van een theelepel ammoniak, drie theelepels zout en? liter water. Na het voltooien van de verwerking, veegt u de kraag meerdere keren voorzichtig schoon met een wattenstaafje dat is bevochtigd en uitgewrongen uit het water.

Stap 7

Meng gelijke delen ammoniak en gedenatureerde alcohol of 3 delen natriumchloride, 50 delen water en 1 deel ammoniak. Veeg de halsband af met de oplossing, dep met een linnen doek en schud.

Stap 8

Herstel de glans van de vacht door de kraag af te vegen met een doek gedrenkt in azijnessentie. Om de glans te behouden, bevochtigt u de vacht regelmatig met glycerine.

Aanbevolen: