Hoe Zich Te Ontdoen Van Bosbessenvlekken

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Bosbessenvlekken
Hoe Zich Te Ontdoen Van Bosbessenvlekken

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Bosbessenvlekken

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Bosbessenvlekken
Video: Handige tips bij het verwijderen van vlekken 👚 Schoonmaken met Marja Middeldorp 2024, Maart
Anonim

Volwassenen en kinderen zijn dol op bosbessen. Een smakelijke en gezonde bes kan echter niet alleen de huid donkerblauw bevlekken, maar ook kleding bevlekken. Het is heel gemakkelijk om je handen en gezicht van donkere plekken te wassen met water en zeep, maar met een doek is het proces veel gecompliceerder.

Hoe zich te ontdoen van bosbessenvlekken
Hoe zich te ontdoen van bosbessenvlekken

Er zijn verschillende eenvoudige manieren om bosbessenvlekken van je kleding te krijgen zonder vlekkenverwijderaars of andere synthetische producten te gebruiken.

Methode 1

Als de vlekken vers zijn, kunt u ze verwijderen met kokend water. Om dit te doen, volstaat het om water te koken, het product over een kom of emmer uit te rekken en kokend water in een dunne stroom op de vlek te gieten. Heet water wast vlekken uit de vezels van de stof. Wanneer u echter gebruik maakt van deze methode om vlekken te verwijderen, moet u letten op de samenstelling van het gekleurde materiaal.

Methode 2

Soms zijn bosbessenvlekken opgedroogd en komen gefermenteerde melkproducten te hulp. Het vuile ding moet worden gedrenkt in kefir of zure melk. Na een half uur kunt u controleren of de vlekken verdwenen zijn. Wanneer het gewenste effect is bereikt, moet het artikel met de hand worden gewassen of moet de hulp van een wasmachine worden gebruikt.

Methode 3

In de bakken van zuinige huisvrouwen zit altijd azijn en citroenzuur. Deze natuurlijke oxidanten kunnen elke vorm van vervuiling aan. Om vlekken te verwijderen, is het noodzakelijk om azijn te mengen met citroenzuur (de verhoudingen moeten worden gekozen op basis van de grootte van de vlek) en de vlekken behandelen met de resulterende oplossing totdat ze volledig zijn verdwenen. Daarna moet het product worden gewassen.

Methode 4

Bosbessenvlekken verwijder je met azijn en waspoeder. Het is noodzakelijk om het vuile ding met koud water te vullen en vervolgens een theelepel azijn en een eetlepel waspoeder toe te voegen. In de resulterende oplossing moet het gekleurde product binnen een uur worden aangezuurd. Na een uur moet het item worden ingewreven en gespoeld.

Methode 5

Een ander handig hulpmiddel dat bosbessenvlekken kan bestrijden, is acetylsalicylzuur. Het is voldoende om 4 tabletten van het preparaat te malen en 100 ml warm water toe te voegen. Voordat u begint met het verwijderen van de vlek, houdt u het product 5 minuten onder stromend koud water, knijp dan het overtollige water eruit, doe het in een bak en vul de vlek met de resulterende oplossing. Na een half uur moeten de sporen van de vlek met een borstel of handen worden ingewreven.

Als er sporen van heerlijke bessen op je favoriete T-shirt pronken, zijn alle methoden goed om dingen te redden, maar helaas is de chemische samenstelling van vlekkenverwijderaars niet altijd bestand tegen bessenvlekken, en nog meer om het ding binnen te houden zijn oorspronkelijke vorm.

Aanbevolen: