Wat Voor Soort Ondergrond Is Nodig Voor Linoleum?

Inhoudsopgave:

Wat Voor Soort Ondergrond Is Nodig Voor Linoleum?
Wat Voor Soort Ondergrond Is Nodig Voor Linoleum?

Video: Wat Voor Soort Ondergrond Is Nodig Voor Linoleum?

Video: Wat Voor Soort Ondergrond Is Nodig Voor Linoleum?
Video: Hoe vinylvloeren te leggen 2024, Maart
Anonim

Om ervoor te zorgen dat linoleum op een perfect gladde, vlakke ondergrond wordt gelegd, is een geschikte grondlaag vereist. De juiste keuze van de ondervloer garandeert niet alleen een aantrekkelijk uiterlijk van de vloer, maar ook het behoud van de warmte- en geluidsisolatie.

linoleum
linoleum

Linoleum is een van de meest populaire vloerbedekkingen, terecht populair onder de mensen vanwege de hoge consumentenkwaliteiten, eenvoudige installatietechnologie en aantrekkelijk uiterlijk. Maar om linoleum er goed uit te laten zien op de vloer, thermische isolatie en een lange levensduur te bieden, moet het leggen van dit materiaal op een gespecialiseerd substraat worden uitgevoerd. Nadat in detail is uitgezocht welk soort substraat voor bepaalde gevallen geschikt is, zal de keuze van een basislaag voor linoleum aanzienlijk worden vergemakkelijkt.

Klassiek

De klassieke basis voor linoleum is een betonnen dekvloer - het zorgt voor een gelijkmatige, harde en duurzame coating. Maar een belangrijk nadeel van de betonmix is een lange droogtijd - ongeveer 30 dagen en een mogelijk gevoel van "koude vloeren" als het te leggen linoleum geen binnenste geïsoleerde laag heeft. Naast beton kan een oude plankenbekleding ook als ondergrond dienen, als deze geen oneffenheden heeft, delaminatie van planken, uitstekende spijkerkoppen, omdat al deze gebreken zullen zeker zichtbaar worden door het oppervlak van de nieuwe coating. Ofwel het leggen van multiplex of het zorgvuldig bestuderen en gladstrijken van alle oneffenheden met een plamuur zal helpen om deze onvolkomenheden glad te strijken en een gelijkmatige, gladde ondergrond te verkrijgen op basis van oude planken.

Warmte- en geluidsisolatie

Kurk is een natuurlijk, milieuvriendelijk materiaal dat zorgt voor de ideale vlakheid van de vloer voor het leggen van linoleum. De achterkant van kurk garandeert een goede geluidsisolatie, wat belangrijk is in gebouwen met meerdere verdiepingen, houdt de warmte betrouwbaar vast en is een "ademend" materiaal. Maar de belangrijke nadelen van kurksubstraten zijn hoge kosten en overmatige zachtheid, waardoor de coating kan vervormen onder het gewicht van meubels.

Milieuvriendelijkheid en veiligheid

Ruggen van natuurlijke vezels omvatten ruggen van linnen, jute en gemengde vezels. De linnen rug staat bekend om zijn ventilerende eigenschappen, is zeer duurzaam en slijtvast en laat geen schimmels toe. Jute rug wordt meestal gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid vanwege het vermogen om vocht op te nemen zonder zijn eigenschappen te verliezen en om schimmelvorming te voorkomen. Bovendien worden de vezels van het jutesubstraat behandeld met een speciale compound die verbranding voorkomt. De gecombineerde onderlaag bestaat uit wol, linnen en jutevezels en vormt een vrij dichte, duurzame basis die beschermt tegen kou, vocht en goede geluidsisolerende eigenschappen heeft.

Aanbevolen: