Hoe Het Vermogen Van De Voeding Te Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Vermogen Van De Voeding Te Vergroten?
Hoe Het Vermogen Van De Voeding Te Vergroten?

Video: Hoe Het Vermogen Van De Voeding Te Vergroten?

Video: Hoe Het Vermogen Van De Voeding Te Vergroten?
Video: 10 Wetenschappelijk Bewezen Verschillen Tussen Arme en Rijke Mensen 2024, Maart
Anonim

Tijdens het gebruik van een thuiscomputer kan het zijn dat het aanvankelijke vermogen van de voeding niet langer voldoende is. Haast je niet om er afstand van te doen en een nieuwe te kopen, omdat het vermogen kan worden verhoogd.

Hoe het vermogen van de voeding te vergroten?
Hoe het vermogen van de voeding te vergroten?

Het is nodig

  • - Stroomvoorziening;
  • - condensatoren;
  • - smoorspoelen;
  • - drie samenstellingen;
  • -diode;
  • - soldeerbout.

instructies:

Stap 1

Open de voeding en evalueer de specificaties. Om dit te doen, volstaat het om de metalen behuizing voorzichtig te verwijderen. U moet weten dat alleen de unit waarvan de transformator afmetingen heeft van minimaal 3 x 3 x 3 cm thuis aan zelfrevisie kan worden onderworpen.

Stap 2

Vervang hoge spanning grote condensatoren. Het wordt aanbevolen om die met een capaciteit van ten minste 470μF x 200V in de voeding te installeren. Plaats smoorspoelen in het laagspanningsgedeelte, dit kan op verschillende manieren worden verkregen. Probeer bijvoorbeeld zelf een draad met vernisisolatie op de ferrietring te wikkelen. Of verwijder de smoorspoelen van de oude, opgebruikte en toch al overbodige voedingen.

Stap 3

Soldeer nu de afvlakcondensatoren in de holtes in de laagspanningszijde van de voeding om ze te vullen. Drie condensatoren zijn voldoende om het vermogen te vergroten. Ze moeten overeenkomen met bepaalde parameters, namelijk een capaciteit hebben van 2200 microfarads x 16V.

Stap 4

Vervang de diodeconstructie. Om dit te doen, soldeert u de montagekabels los en verwijdert u deze voorzichtig uit de plastic houder, waarbij u erop let dat u de gelijkrichtereenheid niet raakt. Reinig vervolgens de installatieplaats van epoxyresten. Installeer nieuwe twee of drie assemblages, zoals MOSPEC S30D40 of iets dergelijks, verkrijgbaar bij uw speciaalzaak. Lijm het lichaam van de diode-eenheid op de houder met epoxy.

Stap 5

Verlaag de spanning van het tweede, twaalf volt kanaal in de voeding. Soldeer hiervoor een snelle siliciumpulsdiode in. Zorg ervoor dat u het vermogen met 0, 6V verlaagt, als dit niet wordt gedaan, staat de computer onder te hoge spanning die schadelijk is voor de computer. Als u alle stappen correct volgt, zal de bijgewerkte computer sneller en beter werken en nog een aantal jaren meegaan.

Aanbevolen: