Hoe Kies Je Een Inbouwoven Van Hoge Kwaliteit?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Inbouwoven Van Hoge Kwaliteit?
Hoe Kies Je Een Inbouwoven Van Hoge Kwaliteit?

Video: Hoe Kies Je Een Inbouwoven Van Hoge Kwaliteit?

Video: Hoe Kies Je Een Inbouwoven Van Hoge Kwaliteit?
Video: Hoe kies ik de juiste inbouw oven of magnetron? 2024, Maart
Anonim

Met ingebouwde ovens kunt u tegenwoordig gemakkelijk en snel heerlijke gebakjes, stoofschotels en gebakken gerechten, vlees met een gouden korst en nog veel meer bereiden. Ze zijn een onmisbaar keukenonderdeel en een trouwe assistent van huisvrouwen die hun huishouden graag verwennen met hun culinaire hoogstandjes. Hoe moet je de juiste inbouwoven kiezen, zodat deze meer dan één generatie trouw zal dienen?

Hoe kies je een inbouwoven van hoge kwaliteit?
Hoe kies je een inbouwoven van hoge kwaliteit?

Soorten inbouwovens

Allereerst moet u bij het kiezen van een oven het type selecteren. De afhankelijke oven is dus uitgerust met een bedieningspaneel dat zowel de functies van de oven als de kookplaat die ermee compatibel is, regelt. Meestal wordt een dergelijke oven onder de kookplaat gemonteerd, omdat deze deel uitmaakt van een set ingebouwde afhankelijke apparaten. Onafhankelijke ovens hebben een eigen onafhankelijk bedieningspaneel en kunnen naar goeddunken van de eigenaar worden geplaatst.

Het ontwerp van onafhankelijke inbouwovens breidt de mogelijkheden van hun installatie aanzienlijk uit.

Voordat u een kwaliteitsoven koopt, moet u ook beslissen over de energiebron die wordt gebruikt om te koken. Traditionele inbouwovens zijn gasovens die werken op boven- en onderverwarming, evenals kunstmatige luchtventilatie en zonder ventilator. Meestal zijn ze uitgerust met een set grill, spies, gasregelaar en elektrische brandstichting. Zo'n oven bespaart veel energie en is geschikt voor gebouwen met overbelaste bedrading, maar vereist (idealiter) een afzuigkap. Meer populair zijn elektrische ovens, die allerlei functies en kookmodi hebben. Ze zijn compatibel met alle kookplaten en stellen u in staat om zowel nauwkeurige temperaturen als automatische programma's voor specifieke voedingsmiddelen en gerechten in te stellen. Hun grootste nadeel is hun hoge energieverbruik, maar fabrikanten werken hieraan.

Een oven kiezen

Bij het kiezen van een kwaliteitsoven is het belangrijk om aandacht te besteden aan de individuele kenmerken ervan. De ideale keuze zou dus een oven zijn met niet-verontreinigd email dat bestand is tegen schroeien en verschillende vlekken. Zo'n oven is gemakkelijk schoon te maken zonder te reinigen met speciale producten en behoudt zijn uiterlijk lang.

Zeer hoogwaardige modellen van inbouwovens zijn ovens met pyrolyse- en hydrolysereiniging.

Een even handige functie is de aanwezigheid van een vetfilter dat op de achterwand van de oven is geïnstalleerd en de ventilator beschermt tegen vetverontreiniging. En tot slot, bij het kiezen van een oven, is het raadzaam om de voorkeur te geven aan een model met convectie, waarmee u voedsel gelijkmatig kunt bereiden en combineren met verschillende verwarmingsmodi.

Aanbevolen: