Hoe U Zelf De Gevels Van De Keuken Kunt Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe U Zelf De Gevels Van De Keuken Kunt Veranderen
Hoe U Zelf De Gevels Van De Keuken Kunt Veranderen

Video: Hoe U Zelf De Gevels Van De Keuken Kunt Veranderen

Video: Hoe U Zelf De Gevels Van De Keuken Kunt Veranderen
Video: Gevel Renoveren 2024, Maart
Anonim

Om variatie aan het interieur toe te voegen, is het niet nodig om de hele keukenset te veranderen. Het is veel gemakkelijker en goedkoper om de gevels van de keuken te vervangen, en u kunt het zelf doen.

Keukenrenovatie is niet zo moeilijk als het lijkt
Keukenrenovatie is niet zo moeilijk als het lijkt

Het is nodig

  • 1. Schroevendraaier;
  • 2. Forstner-boor 26 mm;
  • 3. Een set schroevendraaiers;
  • 4. boor;
  • 5. Meubelbeslag;
  • 6. Gereedschap voor markering.

instructies:

Stap 1

Nieuwe gevels moeten exact overeenkomen met de oude en ontworpen zijn voor hetzelfde type deurscharnieren. Bij het kiezen van een materiaal moet men niet alleen uitgaan van overwegingen van esthetische uitstraling, maar ook van financiële mogelijkheden. Het meest praktisch zijn MDF-gevels, u kunt een frame kiezen, met een inzet van glas-in-loodramen of vitrineglazen. U zult ook beslag moeten kopen: meestal moeten handgrepen, scharnieren, pneumatische stutten en deurdrangers samen met het gevelgordijn worden vervangen.

Stap 2

Als u van plan bent de locatie van de scharnierbevestiging te wijzigen, kunt u frezen uitvoeren om het beslag op elke plaats op de draaideuren te installeren. Dit kan in een gevelfabriek, maar u kunt het werk ook zelf doen. Het maken van groeven met uw eigen handen kan niet worden vermeden als de bevestigingen op het meubellichaam niet veranderen.

Om het frezen correct uit te voeren, moet u de locatie van de deurscharnierbevestigingen op de achterkant van de deur markeren. Het midden van het gat bevindt zich op een afstand van 22 mm van de zijrand van het mes. De groeven kunnen geboord worden met een Forstner boor met diepteaanslag. Een scharnierscharnier wordt in het gemaakte gat gestoken en met twee of drie schroeven vastgeschroefd. Daarna wordt de deur op zijn plaats gehangen, waarbij de staarten van de scharnieren op de wederzijdse bevestigingsmiddelen worden bevestigd. De deur moet worden genivelleerd en zo strak mogelijk tegen het keukenlichaam worden bevestigd. Hiervoor zitten er stelschroeven op de overkapping.

Stap 3

Installatie van gevels op laden is ook niet bijzonder moeilijk. Voordat de oude gevel wordt verwijderd, is het noodzakelijk om de laterale en verticale afstanden van de rand tot de buitenwanden van de doos te meten. Deze maatvoering wordt overgenomen in de nieuwe gevel. Bevestiging kan worden uitgevoerd met pluggen: in dit geval worden groeven in de gevel geboord, houten of plastic bevestigingsmiddelen op lijm geïnstalleerd, de bevestigingspunten worden overgebracht naar de uiteinden van de doos, waar ook gaten voor installatie worden geboord. Als de lade een dubbele voorwand heeft, wordt de voorkant vastgezet met schroeven die van binnenuit worden ingeschroefd.

Stap 4

Om de handgrepen aan de achterkant te installeren, moet u een lengtelijn trekken op 20-40 mm van de buitenrand. Langs deze lijn worden risico's getekend, die de axiale afstand tussen de handgreepbevestigingen markeren. U moet gaten boren met een soepele toevoer van de boor, terwijl het buitenoppervlak bij het uitgangspunt kan worden afgedicht met plakband om het decoratieve oppervlak van de gevel niet te bederven met spanen en scheuren.

Sluiters en pneumatische rekken worden geïnstalleerd met de deuren open. Hier is hulp nodig: één persoon houdt de deur vast en de tweede installeert de hardware. Eerst worden de hulpelementen aan het deurblad bevestigd en vervolgens aan het meubellichaam, terwijl de pneumatische rekken niet met kracht hoeven te worden ingedrukt.

Aanbevolen: