Hoe Een Ballenmixer Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Ballenmixer Te Repareren
Hoe Een Ballenmixer Te Repareren

Video: Hoe Een Ballenmixer Te Repareren

Video: Hoe Een Ballenmixer Te Repareren
Video: Saveur haïtienne : labouyi avoine 2024, Maart
Anonim

Moderne mixers zijn onderverdeeld in ventiel en kogel. De laatste tijd geven klanten steeds meer de voorkeur aan kogelkranen. Ze onderscheiden zich door hun betrouwbaarheid en hoge esthetiek. Tegelijkertijd zijn kogelmengers meestal duurder dan ventielkranen tegen een prijs, en hun reparatie brengt bepaalde moeilijkheden met zich mee.

Hoe een ballenmixer te repareren
Hoe een ballenmixer te repareren

Het is nodig

  • - inbussleutel;
  • - een hamer;
  • - schroevendraaier;
  • - antiroestmiddel;
  • - tang.

instructies:

Stap 1

Bereid een inbussleutel voor. Zorg ervoor dat de speciale afsluiters op de aftakleidingen in de “gesloten” stand staan. Gebruik een sleutel om eerst voorzichtig de schroef los te draaien en vervolgens te verwijderen, evenals het rubberen kussen om het handvat van de kraan te demonteren om toegang te krijgen tot de interne onderdelen. Pas op dat u de schroefdraad van de verchroomde bewegende steel van de handgreep en de kraan zelf niet beschadigt. Anders ontstaan er na de montage grote problemen met de waterregeling.

Stap 2

Verwijder de ring met schroefdraad. Doe dit met een combinatie van twee gereedschappen - een schroevendraaier en een hamer. Duw er voorzichtig een platte schroevendraaier in en tik met een hamer. In dit stadium zijn problemen mogelijk als de kraan lange tijd niet is geopend, er niet goed voor de onderdelen is gezorgd of de ring gewoon zuur is. Vermijd harde klappen. Draai de ring tegen de klok in los en zorg ervoor dat u niet de hele klep draait. Anders kunnen de watertoevoerslangen in de opening van de gootsteen of gootsteen direct onder de kraan beschadigd raken.

Stap 3

Trek het koepelstuk, meestal verchroomd, eruit met een tang. Zorg ervoor dat u waar mogelijk dunne maar stevige handschoenen gebruikt om snijwonden op afgebladderde oppervlakken te voorkomen. Dikke handschoenen zullen uw hand de mobiliteit en gevoeligheid ontnemen die nodig is voor het hanteren van kleine onderdelen van de kraan.

Stap 4

Maak het witte of gele plastic deel los. Dit zegel ziet er niet alleen uit als een schild, maar vervult ook zijn functies. Bij onvoldoende dichtheid stroomt er ongecontroleerd water uit de kraan. Als het schild te verstopt is met vuil of suspensie, stroomt het water daarentegen niet goed en bereikt het soms gewoon de uitlaatpijp niet.

Stap 5

Gebruik een roestverwijderaar om het schild en de ruimte eronder schoon te maken. Trek vervolgens langzaam, zonder schokken, het kogelgedeelte omhoog en verwijder het van het ventiel. Onderzoek de bal zorgvuldig. Er kan schade zijn aan het afstelgat dat het bewegingsbereik van het onderdeel regelt, of groeven of krassen op de koperen oppervlakken.

Stap 6

Vervang de afdichtingen in de klep met een platte schroevendraaier. Soms is het ook nodig om nieuwe geleidingsveren te installeren, die verantwoordelijk zijn voor de strakke bevestiging van de afdichtingen. Opgemerkt moet worden dat de slijtage van de afdichtingen meestal de oorzaak is van lekkage of ongelijkmatige watertoevoer in de kogelmenger.

Aanbevolen: