Hoe Een Blok Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Blok Te Repareren?
Hoe Een Blok Te Repareren?

Video: Hoe Een Blok Te Repareren?

Video: Hoe Een Blok Te Repareren?
Video: Samsung Ice Maker Frozen-Hoe te repareren met Samsung Ice Maker Defrost Mode + Samsung Icemaker... 2024, Maart
Anonim

Soms kan het voorkomen dat zelfs een betrouwbare overspanningsbeveiliging niet zal redden van een stroomstoot. En het eerste dat faalt, is de voeding van de computer. Hoe repareer je het zelf?

Hoe een blok te repareren?
Hoe een blok te repareren?

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat bijna alle computerstoringen te maken kunnen hebben met storingen in de stroomvoorziening. Duidelijke tekenen van een stroomstoring:

- de computer werkt niet (er staat geen cursor op het display, de ventilator werkt niet, enz.);

- er verscheen rook;

- elektrolytdruppels zijn waarneembaar op de systeemeenheid;

- de zekering op het schakelbord is doorgebrand.

Stap 2

Als de voedingseenheid van uw computer niet duur is, is het in dit geval beter om deze niet te "genezen". Het is beter om een nieuwe en krachtigere te kopen, omdat deze waarschijnlijk defect is omdat hij eenvoudigweg niet alle hardware die in de systeemeenheid is geïnstalleerd, "trekt".

Stap 3

Bedenk dat je de voeding alleen zelf kunt repareren als je al ervaring hebt met het werken met hoogspanning. Anders is het beter om de computer naar een servicewerkplaats te brengen. Bovendien beschermen veel fabrikanten voedingen met speciale schroeven. Op hun beurt produceren gereedschapsfabrikanten echter schroevendraaiers die deze schroeven kunnen losdraaien. Andere blokken kunnen worden gemonteerd met klinknagels, die moeten worden uitgeboord.

Stap 4

Open de voeding. Kijk of de interne zekering is doorgebrand. Vervang het. Maar als u de storing die heeft geleid tot het smelten van de zekering niet oplost, zal een dergelijke vervanging niet werken.

Stap 5

Volgens de observaties van specialisten valt de voeding meestal uit als gevolg van het uitvallen van de gelijkrichterdiodebrug. "Ring" alle draden die van de voeding naar de behuizing van de systeemeenheid gaan met behulp van een voltmeter. Als de spanning lager is dan 5 volt, neem dan een ohmmeter en meet de weerstand tussen twee willekeurige klemmen van de diodebrug. Als de weerstand kleiner is dan 1 Ohm en in beide richtingen gelijk is, vervang dan de diodebrug door een sterkere, want het is deze brug die ervoor zorgt dat de voeding uitvalt.

Stap 6

Controleer na het vervangen van de diodebrug ook de diodes in de secundaire gelijkrichtercircuits. Maar ontkoppel eerst alle draden van de voeding van alle systeemapparaten. Schakel de voeding in. Controleer de spanning. Als deze binnen de normale limieten valt, maar de voeding geen tekenen van leven vertoont, dan is de spanningsomvormer defect. Controleer alle diodes of diodesamenstellen met een ohmmeter. Zoek een kapotte diode. Vervang deze door een vergelijkbare.

Aanbevolen: