Wat Te Doen Als De Bedrading In Het Appartement Is Kortgesloten?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Bedrading In Het Appartement Is Kortgesloten?
Wat Te Doen Als De Bedrading In Het Appartement Is Kortgesloten?

Video: Wat Te Doen Als De Bedrading In Het Appartement Is Kortgesloten?

Video: Wat Te Doen Als De Bedrading In Het Appartement Is Kortgesloten?
Video: SLUWE MEESTERS, die behoefte hebben om te weten! De 50 beste tips voor 3 jaar! Top 50 geniale ideeën 2024, Maart
Anonim

Geen enkel huis is verzekerd tegen kortsluiting in de elektrische bedrading. U kunt de storing vrij snel verhelpen als u het principe van huishoudelijke elektrische bedrading kent en beschadigde gebieden snel kunt vinden.

Een defecte lijn in een aansluitdoos bepalen a
Een defecte lijn in een aansluitdoos bepalen a

Door de aanwezigheid van stroomonderbrekers op afzonderlijke bedradingslijnen kunt u snel een kortsluiting op een doorgebrande zekering vinden. Als het appartement geen selectieve beveiliging biedt, is er extra tijd nodig om de aansluitdozen en aansluitingen te onderzoeken. Schakel, voordat u met de werkzaamheden begint, beide stroomonderbrekers uit die het appartement van stroom voorzien.

Aansluitdozen openen

Het bedradingsschema in het appartement kan verschillen, maar alle kabels komen samen in een of meer aansluitdozen. Ze bevinden zich op een hoogte van 10-30 centimeter van het plafond en zijn vaak zichtbaar vanaf de uitstekende afdekkingen. Als de dozen in de muur zijn ingemetseld, kun je ze vinden door met het handvat van een schroevendraaier op het oppervlak te tikken. Waar het contactgeluid dof wordt, is er hoogstwaarschijnlijk een spouw in de muur waarin de box is gemonteerd.

Allereerst moet u de verbinding vinden van de lijnen die de stopcontacten van stroom voorzien. Meestal zijn dit de twee strengen met het grootste aantal dikkere draden. Enkele aansluitingen zijn typerend voor de fasegeleider van de verlichtingslijn en de retourgeleider van de schakelaar. De uitlaatleidingen moeten worden losgekoppeld en de uiteinden uit elkaar. De kabel die de doos voedt, strekt zich meestal uit richting de voordeur. De gepaarde uiteinden van de draden moeten worden gecontroleerd op kortsluiting, nadat u eerder huishoudelijke apparaten van de stopcontacten hebt losgekoppeld. Op dezelfde manier moet u de verlichtingslijnen en schakelaars controleren door het circuit van tevoren te openen en de lampen uit de houders te schroeven.

Als er geen kortsluiting is gevonden, moet een exacte overeenkomst worden vastgesteld tussen de draden in de doos en de verbruikers waarop ze zijn aangesloten. Om dit te doen, worden de testersondes aangesloten op de contacten van het stopcontact of de verlichtingspatroon en sluiten ze afwisselend de draden in de doos kort totdat er een signaal verschijnt over de aanwezigheid van een circuit. Bij kortsluiting kan de kabelkern volledig doorbranden en zal deze dus niet reageren op kortsluiting. Het probleem kan ook verborgen zijn in de draad die de doos voedt.

Kortsluiting elimineren

Wanneer een probleemlijn wordt gevonden, moet u eerst het stopcontact of de verlichtingspatroon openen en de contactpunten visueel inspecteren op koolstofafzettingen, smelten of draadbreuken. Als het probleem aanhoudt, moet u de kabel van het stopcontact controleren op contact tussen de twee kernen. Heel vaak treedt schade op aan de draad die in de muur is ingebed. In dit geval moet er een nieuwe kabel worden gelegd.

Om spanning te leveren aan bruikbare lijnen, ontkoppelt u het kortgesloten gedeelte in de aansluitdoos. Daarna worden twists of terminalverbindingen geassembleerd en gecontroleerd op kortsluiting zonder consumenten op het netwerk aan te sluiten. Als de lijn goed werkt, kunt u het appartement van spanning voorzien.

Aanbevolen: