Hoe De Wasmachine Uit Elkaar Te Halen Indesit

Inhoudsopgave:

Hoe De Wasmachine Uit Elkaar Te Halen Indesit
Hoe De Wasmachine Uit Elkaar Te Halen Indesit

Video: Hoe De Wasmachine Uit Elkaar Te Halen Indesit

Video: Hoe De Wasmachine Uit Elkaar Te Halen Indesit
Video: Indesit XWA 71451 WB Innex wasmachine met 7 kilo vulinhoud, 1400 toeren en energielabel A+ 2024, Maart
Anonim

In moderne Indesit-wasmachines is een van de meest voorkomende oorzaken van storingen defecten of storingen in de lagers op de trommelas. De kosten om ze in een servicecentrum te vervangen zijn vrij hoog, terwijl de kosten van een reparatieset voor velen beschikbaar zijn. Daardoor kan iedereen zelfstandig lagers vervangen.

Hoe de wasmachine uit elkaar te halen Indesit
Hoe de wasmachine uit elkaar te halen Indesit

Het is nodig

  • -reparatieset
  • -Schroevendraaier set
  • -diëlektrische handschoenen
  • -plastic containers
  • -houten blok
  • -metalen staaf
  • -een hamer

instructies:

Stap 1

Om lagers te vervangen, verwijdert u de achter- en bovendeksels van uw Indesit-wasmachine en verwijdert u vervolgens voorzichtig de riem van de trommelpoelie en de motoraandrijving. Plaats alle bevestigingsbouten in plastic containers zodat ze niet verloren gaan. Pak een blok hout en blokkeer de trommelkatrol. Verwijder vervolgens de schroef waarmee het is bevestigd. Verwijder de poelie voorzichtig van de as met een speciale trekker. Draai vervolgens de bevestigingsbouten los en verwijder de afstandsbalk.

Stap 2

Verwijder de schroeven waarmee de stang vastzit, schuif de stang zelf een beetje samen met de veren dichter bij de voorwand van de wasmachine en zet vast. Verwijder vervolgens het contragewicht om de klem en het tankdeksel te verwijderen. Koppel de elektrische draden los van het verwarmingselement van de thermostaat. Ga voorzichtig te werk zodat de draden van de temperatuursensor niet breken. Nadat de tankdop is verwijderd, demonteert u de trommel en inspecteert u zorgvuldig de integriteit ervan. Ontkalk verwarmingselementen.

Stap 3

Verwijder de lagereenheid van de trommelas en druk vervolgens de defecte lagers eruit. Om dit te doen, plaatst u houten blokken langs de randen van de behuizing van de unit met een lager, bevestigt u er een metalen staaf aan en gebruikt u één voor één een hamer om de lagers eruit te slaan. Als u niet over de vaardigheden beschikt om lagers te demonteren, is het beter om contact op te nemen met specialisten. Dergelijk werk duurt niet langer dan een kwartier.

Stap 4

Vervang de defecte lagers door nieuwe uit de vooraf aangeschafte reparatieset. Monteer de structurele elementen van de wasmachine in omgekeerde volgorde. Controleer de functionaliteit van huishoudelijke apparaten.

Aanbevolen: