Hoe Een Plug Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Plug Te Kiezen?
Hoe Een Plug Te Kiezen?

Video: Hoe Een Plug Te Kiezen?

Video: Hoe Een Plug Te Kiezen?
Video: Hoe een plugin kiezen? 2024, Maart
Anonim

De overgrote meerderheid van moderne bevestigingsbewerkingen wordt geassocieerd met het gebruik van deuvels, waarmee u zowel lichte als versterkte structuren op betrouwbare wijze kunt vasthouden in materialen van verschillende dikte, dichtheid en hardheid. Deuvels worden veel gebruikt bij reparatie en constructie, maar ook bij de vervaardiging van meubels en andere verschillende constructies. Een correct geselecteerde plug zorgt voor de sterkte en betrouwbaarheid van de bevestiging.

Hoe een plug te kiezen?
Hoe een plug te kiezen?

Het is nodig

meetlint en schuifmaat

instructies:

Stap 1

Bepaal de beoogde werkingswijze van de constructie waarin u de deuvels gaat gebruiken. Voor gebruik binnenshuis is er geen fundamenteel verschil in de materialen die worden gebruikt voor de productie van deuvels - de belangrijkste materialen van vandaag zijn nylon en polypropyleen. Alle externe structuren, waarvan de werking zal plaatsvinden in zwaardere weersomstandigheden, vereisen een meer verantwoorde benadering van het materiaal, daarom is het voor extern werk beter om deuvels van polyamide nylon te gebruiken, die beter bestand zijn tegen externe temperaturen invloeden.

Stap 2

Bepaal het type oppervlak waarin de plug moet worden begraven. Voor massieve wanden worden expansie- of expansiepluggen gebruikt; voor holle, holle of gelamineerde wanden zijn ankerpluggen geschikt. Daarnaast is er ook een assortiment speciale deuvels. Dit zijn deuvels voor gipsplaten, plaatoppervlakken, gevels en andere.

Stap 3

Bepaal de mate van belasting die de constructie zal ervaren op de plaats van bevestiging - dit bepaalt het type en de dikte van de gebruikte plug, evenals de mate van penetratie in de muur of constructie. De algemene regel is dat hoe meer belasting de bevestiger zal gebruiken, hoe dieper de bevestiging moet zijn en hoe krachtiger de plug zelf. Meestal worden deuvels met een diameter van 8-10 mm gebruikt om een stijf bevestigingspunt te creëren, en deze worden verdiept met 30-100 mm, afhankelijk van de dikte en het gewicht van de bevestigde structuur. De meest verantwoordelijke zijn die bevestigingsopties waarbij de belasting verticaal naar beneden of horizontaal op de plug inwerkt bij een breuk. In het geval dat de belasting op de plug verticaal naar beneden werkt, is het ook belangrijk om rekening te houden met het plug-apparaat zelf - de expansieplug moet speciale externe inkepingen bevatten die de hechting verbeteren, evenals antennes of expansievleugels.

Stap 4

Boor een gat voor de specifieke plug. Dit is zo gedaan dat de deuvel met enige moeite in het gat kan worden gedreven. Meestal is de diameter even groot als de boordiameter voor het gat, of wordt deze iets kleiner gemaakt. Voor een grotere sterkte van het bevestigen van de plug in het gat, kunt u lijm van het PVA-type gebruiken, nadat u de plug er eerder mee hebt gesmeerd. In dit geval kunt u een zelftappende schroef of schroef gebruiken nadat de lijm is opgedroogd.

Aanbevolen: