Hoe Het Aantal Stenen Te Berekenen Bij Het Bouwen Van Een Huis?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Aantal Stenen Te Berekenen Bij Het Bouwen Van Een Huis?
Hoe Het Aantal Stenen Te Berekenen Bij Het Bouwen Van Een Huis?

Video: Hoe Het Aantal Stenen Te Berekenen Bij Het Bouwen Van Een Huis?

Video: Hoe Het Aantal Stenen Te Berekenen Bij Het Bouwen Van Een Huis?
Video: Hoeveel mag ik vergunningvrij bouwen? 2024, Maart
Anonim

Het bouwen van een huis omvat de aankoop van een grote hoeveelheid bouwmaterialen. Zodat er na voltooiing van de constructie geen overschot aan gevelstenen is, hoeft u alleen maar het benodigde aantal te berekenen en zo uw geld te besparen. Als het materiaal onvoldoende blijkt te zijn, kunt u bij aankoop van een nieuwe batch een gebrek aan stenen van de vereiste schaduw tegenkomen.

Hoe het aantal stenen te berekenen bij het bouwen van een huis?
Hoe het aantal stenen te berekenen bij het bouwen van een huis?

Het is raadzaam om vooraf een berekening te maken van het aantal stenen, zodat u deze in één keer in één keer kunt kopen. Dit is nodig zodat u tijdens het bouwproces niet direct extra materiaal hoeft in te kopen.

Producten uit een andere batch kunnen, zij het enigszins, een andere tint hebben, wat het uiterlijk van het toekomstige huis negatief zal beïnvloeden. Daarom moet u op zijn minst een geschatte hoeveelheid stenen weten voor de bouw.

Het aantal stenen berekenen voor het bouwen van een huis

Voordat u doorgaat met de berekeningen, moet u beslissen wat de dikte van de muren in het huis zal zijn.

Klassiek materiaal kan in 1/2 baksteen worden gelegd, terwijl de muur 12 centimeter dik wordt, één element - 25 centimeter, 1,5 producten - 38 centimeter, 2 - 51 centimeter, 2,5 - 64 centimeter. Voor de bouw van een huis in centraal Rusland zal de optimale dikte ongeveer 2-2,5 producten zijn.

Nadat u de dikte van de muren hebt bepaald, kunt u beginnen met het berekenen van alle belangrijke parameters van het toekomstige gebouw. Om dit te doen, moet u de omtreklengte en -hoogte berekenen. Dan moet je de hoogte vermenigvuldigen met de lengte, en als resultaat krijg je het totale oppervlak van de muren rond de omtrek.

Verder wordt het totale oppervlak van alle deur- en raamopeningen afgetrokken van het resulterende aantal en wordt het oppervlak van de muren verkregen bij de uitgang. U moet ook beslissen over de grootte van de gevelsteen.

Er zijn verschillende soorten bakstenen:

- dubbel;

- anderhalf;

- alleenstaand.

Parameters van een dubbelzijdig product: lengte - 25 centimeter, dikte - 12 centimeter, hoogte - 13,8 centimeter. Het kenmerk van een enkele steen is 25x12x6,5 centimeter, de parameters van een dubbele steen zijn 25x12x13,8 centimeter.

Als u het bouwproces een beetje wilt versnellen en vergemakkelijken, moet u een dubbele of anderhalve steen kopen, maar dit kan de esthetiek van de muur van het huis beïnvloeden. Op zijn beurt ziet een muur gemaakt van een enkel apparaat er veel mooier uit. Dit is echter een kwestie van smaak. Pas na het bepalen van het benodigde type product kan het benodigde aantal componenten worden berekend.

Het aantal stenen berekenen: aanbevelingen

Om uw taak te vereenvoudigen, kunt u de rekenmachine voor het aantal stenen gebruiken, die gemakkelijk te vinden is op internet.

Het wordt aanbevolen om 15-20% meer stenen te bestellen dan de geschatte hoeveelheid. Een van de redenen voor een dergelijke voorraad is de strijd om materialen, die onvermijdelijk is tijdens de bouw, evenals de installatie van de muren van het huis.

Aanbevolen: