Bakstenen Huis: Kostenberekening

Inhoudsopgave:

Bakstenen Huis: Kostenberekening
Bakstenen Huis: Kostenberekening

Video: Bakstenen Huis: Kostenberekening

Video: Bakstenen Huis: Kostenberekening
Video: Modern English Cottage Garden - EIGEN HUIS & TUIN 2024, Maart
Anonim

Een bakstenen huis wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare, warme en comfortabele. Toegegeven, de kosten zijn ook vrij hoog. Maar u kunt tijdens de bouw ergens op besparen. En daarvoor is het heel belangrijk om een juiste en nauwkeurige schatting te maken.

Bakstenen huis: kostenberekening
Bakstenen huis: kostenberekening

De stenen die voor de bouw worden gebruikt, kunnen verschillen, daarom variëren de bouwkosten enigszins. De berekening is gebaseerd op de prijs van de steen zelf en de kosten van constructie- en installatiewerkzaamheden.

Hoeveel kost het om een stenen huis te bouwen?

De kosten van een bakstenen huis als resultaat bestaan uit verschillende componenten: de constructie zelf en de prijs van het materiaal, evenals aanverwante diensten.

Experts zeggen dat verschillende factoren van invloed zijn op de bouwkosten:

- fundament;

- constructie van de doos;

- het werk van de brigade.

Vergeet niet dat onder een bakstenen huis een diepe fundering moet worden gelegd. Dit komt doordat baksteen een zwaar materiaal is en daarom veel krimpt. Dit op zich verhoogt de bouwkosten aanzienlijk, omdat het meer moeite en meer materiaal kost.

Wat de doos betreft, wordt speciale aandacht besteed aan de constructie van muren, plafonds, wanddecoratie van binnenuit en dakbedekking. Bij het berekenen van de kosten wordt rekening gehouden met het aantal verdiepingen en kamers, evenals met de aan- of afwezigheid van een zolder. De complexiteit van het ontwerp heeft ook invloed op de totale kosten van het project.

Het feit is ook belangrijk - of u nu een huis bouwt volgens een standaardproject of uw eigen ontwerpoplossing gebruikt. In het tweede geval kost het huis een orde van grootte meer.

Als u een standaardproject gebruikt, is het niet mogelijk om tijdens de bouw iets te veranderen, omdat het een aan het ander is gekoppeld. En het is onpraktisch en duur om een volledige herberekening uit te voeren.

De begeleidende diensten bij de bouw omvatten verschillende verbeteringswerken: een ontwerpproject voor het interieur en landschapsontwerp van de site voor het huis. De rekenmachine voor de kosten van het bouwen van een bakstenen huis moet duidelijk en volledig zijn, rekening houdend met alle nuances en details.

Steensoorten

Er zijn een groot aantal soorten bakstenen die worden gebruikt voor metselwerk en bekleding. En elk van hen heeft zijn eigen kosten. Het hangt allemaal af van welke technologie voor de vervaardiging van dit materiaal wordt gebruikt.

Het meest populaire type is constructie. Het is gemaakt door hyperpersen. Er wordt een speciaal mengsel gebruikt, bestaande uit 90% kalksteen, 8% cement en 2% een speciaal type chemische kleurstof (die de baksteen zijn karakteristieke kleur geeft). Het mengsel wordt grondig gemengd en vervolgens in speciale vormen gegoten, waar het zorgvuldig wordt geperst. Als resultaat van een dergelijke verwerking wordt een standaardsteen verkregen. Dit wordt geschat op gemiddeld 12 roebel per stuk.

Een originele afwerkingsoptie in de geest van een oneffen steen is ook gemaakt van zo'n baksteen. Hiervoor wordt een baksteen met een heterogene structuur gebruikt.

De baksteen, die actief wordt gebruikt voor decoratie, is silicaat. Het is gemaakt van kwartszand en gebluste kalk. Het wordt ook verkregen door te drukken. Dit type baksteen onderscheidt zich door zijn verhoogde sterkte en hoge dichtheid. Maar tegelijkertijd is zo'n steen bang voor vocht en wordt hij voornamelijk gebruikt om een deel van de muur te versieren. De kosten van 1 steen zijn 20 roebel.

Voor een volwaardige constructie worden meestal keramische stenen gebruikt. Hij is het die de traditionele vorm van baksteen is, waaraan iedereen gewend is. het is gemaakt van gebakken klei en is duurzaam. De kosten van 1 stuk keramische stenen zijn ongeveer 15 roebel.

Voor gevelbekleding wordt gevelsteen gebruikt. Het heeft een perfect vlak oppervlak zonder gebreken. De kosten van gevelstenen variëren van 12 tot 30 roebel per stuk, afhankelijk van het materiaal waaruit het is gemaakt.

Gevormde stenen zijn een andere optie voor constructie. Het ziet er extreem saai uit, maar dat is begrijpelijk - deze baksteen wordt voornamelijk gebruikt voor verder stukadoors- en schilderwerk. Zo'n steen kost ongeveer 35 roebel per stuk.

Vuurvaste stenen worden voornamelijk gebruikt voor decoratie en bekleding. Het is zeer duurzaam, heeft een vrij grote massa, is bestand tegen hoge temperaturen en is bestand tegen temperatuurschommelingen tot 1000 graden. De prijs van een stuk is in dit geval ongeveer 30 roebel.

Sleufsteen, of holle baksteen, kan een geheel andere vorm hebben. Dergelijk materiaal wordt gebruikt om thermische isolatie te creëren. De kosten hiervan bedragen ongeveer 15 roebel per stuk.

Voor de bouw en gevelbekleding van een huis (zelfs een klein) zijn tienduizenden stenen nodig. Het benodigde aantal stenen voor metselwerk moet worden berekend op basis van de beelden van de muren en de dikte van de steen. Je moet deze twee indicatoren vermenigvuldigen en zoveel stenen krijgen als je nodig hebt voor de bouw. Tel op dezelfde manier het aantal gevelstenen.

Het is ook noodzakelijk om de hoeveelheid materiaal te tellen, rekening houdend met mortelvoegen. Het is absoluut noodzakelijk om rekening te houden met het aantal stenen in het metselwerk van het hoofdtype en in het metselwerk voor bekleding. Als gevolg hiervan kosten de minimale kosten per vierkante meter van een bakstenen huis 350 tot 1000 dollar. Het blijft alleen om het resulterende cijfer te vermenigvuldigen met het totale beeldmateriaal van het huis om de kosten van het afgewerkte bakstenen object met decoratie te krijgen.

Aanbevolen: