Hoe De Hoeveelheid Bouwmaterialen Te Berekenen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoeveelheid Bouwmaterialen Te Berekenen?
Hoe De Hoeveelheid Bouwmaterialen Te Berekenen?

Video: Hoe De Hoeveelheid Bouwmaterialen Te Berekenen?

Video: Hoe De Hoeveelheid Bouwmaterialen Te Berekenen?
Video: Statistiek - Steekproefomvang berekenen (HAVO wiskunde A) 2024, Maart
Anonim

Elke bouwplaats is een grote kostenpost, en hoe duurder en beter het materiaal, hoe belangrijker het is om alle kosten vooraf correct te berekenen. Te veel kopen leidt tot verspilling en overtollige voorraad, en als iets daardoor niet genoeg is, moet u opnieuw naar de winkel, geld verspillen aan de weg en uw kostbare tijd. Om dit te voorkomen, moet u de hoeveelheid bouwmaterialen nauwkeurig berekenen.

Hoe de hoeveelheid bouwmaterialen te berekenen?
Hoe de hoeveelheid bouwmaterialen te berekenen?

Het is nodig

  • - roulette;
  • - potlood;
  • - waterpas of loodlijn;
  • - rekenmachine en een vel papier.

instructies:

Stap 1

Als u de hoeveelheid cement en zand voor het pleisteren van de muur moet berekenen, neemt u de bakens en plaatst u ze verticaal op de muur, waarbij u ervoor zorgt dat de dikte van de toekomstige pleister niet minder dan 1,5 cm is.

Stap 2

Neem een meetlint en meet de hoogte van de muur en de breedte ervan, vermenigvuldig deze waarden met elkaar - je hebt het oppervlak van het te bepleisteren oppervlak. Als de muur niet vlak is en de dikte van het pleisterwerk niet hetzelfde is, meet dan deze dikte op verschillende plaatsen, tel de resulterende gegevens bij elkaar op en deel ze door het aantal metingen. Het resulterende getal is de gemiddelde dikte van de pleister. Vermenigvuldig het wandoppervlak met de gemiddelde dikte van de pleisterlaag. U heeft het volume van het cement-zandmengsel ontvangen.

Stap 3

De oplossing bevat zand en cement in bepaalde verhoudingen, het is erg fout om ze zonder controle te mengen. Bereken het cementabsorptievermogen van het zand. Neem hiervoor een emmer zand en voeg er 1/4 van het cement aan toe. Roer de oplossing en doe terug in de emmer. Als je een hele emmer zonder residu krijgt, is het cement volledig opgelost en zijn alle openingen tussen de zandkristallen opgevuld. Anders overdreef je het met cement.

Stap 4

Bereken de exacte consistentie van de mortel. Meestal blijkt het 1:4 te zijn. Deel het volume van de vorige berekeningen door 4 plus 1. Je hebt een getal dat overeenkomt met de hoeveelheid cement, al het andere is zand.

Stap 5

Om de hoeveelheid plamuur op een vlakke muur te berekenen, gaat u als volgt te werk: vermenigvuldig het wandoppervlak met 2 mm, waarbij 2 mm de standaarddikte is van de plamuurlaag die u op de muur aanbrengt. U heeft de benodigde hoeveelheid plamuur ontvangen. Om het aantal zakken voor werk te weten te komen, deelt u dit volume door 25, rekening houdend met de dichtheidscoëfficiënt, die op de zakken wordt aangegeven, meestal is dit 0, 1.

Stap 6

Houd er bij het berekenen van plaat- en tegelmaterialen rekening mee dat u massieve platen moet gebruiken en de restjes moet weggooien. Bereken daarom eerst het aantal massieve matten en bedenk dan of u beide helften kunt gebruiken door de matten in delen te verdelen (dit scheelt aanzienlijk in de hoeveelheid afval).

Aanbevolen: