Hoe Maak Je Een Tafel In

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Tafel In
Hoe Maak Je Een Tafel In

Video: Hoe Maak Je Een Tafel In

Video: Hoe Maak Je Een Tafel In
Video: tuintafel | diy | vtwonen 2024, Maart
Anonim

Als je een zomerhuisje met een huis hebt gekocht, er een chique zomerpaviljoen op hebt gebouwd en er houten meubels voor wilt kopen, hoef je er niet naar te zoeken in winkels. Je kunt met je eigen handen een tafel van hout maken - het is vrij eenvoudig om te doen.

Hoe maak je een tafel?
Hoe maak je een tafel?

Het is nodig

planken voor werkbladen met een dikte van 20 tot 30 mm, vierkante staven 40x40 mm, hamer, zaag, boor, bouwniveau, schaaf, spijkers of schroeven

instructies:

Stap 1

Bepaal de grootte en vorm van de tafel. Je kunt een ovale tafel maken, maar het is eenvoudiger - een normale vorm, rechthoekig of vierkant.

Begin met een frame - monteer een rechthoekig frame uit staven, het moet 20-40 mm kleiner zijn dan de geplande afmetingen van de tafel. Let op rechte hoeken. Het is beter om lange staven aan het einde te bevestigen met een korte - u kunt spijkers gebruiken, maar het is beter om zelftappende schroeven van de juiste lengte te gebruiken.

Stap 2

Aan de binnenkant, op de hoeken van het frame, schroef je de poten van de toekomstige tafel. Je moet de poten van twee vlakken bevestigen, hiervoor worden meestal vier zelftappende schroeven gebruikt. Dit voorkomt dat ze losraken.

Stap 3

Installeer het afgewerkte frame op de poten en controleer het horizontale vlak met een bouwniveau. Het is beter om het vlak nu af te stellen, anders wordt het behoorlijk problematisch om de tafel egaal en niet wiebelig te maken.

Stap 4

Bevestig bovenop het afgewerkte frame de vooraf voorbereide werkbladen langs de lengte van het bord en zorg ervoor dat ze goed contact maken. Als het mogelijk is om boards met een groefkambevestiging te kopen, dan is dit de meest geschikte optie. Hier heb je een boormachine nodig - voor het uitfrezen van gaten voor zelftappende schroeven. Zelftappende schroeven dienen minimaal 5 mm diep in het aanrechtblad te worden verzonken.

Stap 5

Behandel het afgewerkte tafelblad met een schaaf, maak het desgewenst schoon met een schuurlinnen of een schuurschijf op een boormachine.

Stap 6

Dicht de gaten van de zelftappende schroeven af met een speciaal fineer, dat in elke ijzerhandel wordt verkocht.

Stap 7

De tafel kan worden geverfd, gebeitst, gelakt of in zijn natuurlijke vorm worden gelaten.

Je tafel is klaar!

Aanbevolen: