Hoe Een Garage Te Verwarmen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Garage Te Verwarmen?
Hoe Een Garage Te Verwarmen?

Video: Hoe Een Garage Te Verwarmen?

Video: Hoe Een Garage Te Verwarmen?
Video: Voordelige garage of werkplaats voor verwarming 2024, Maart
Anonim

Als de garage wordt verwarmd, zal het vocht dat erin wordt gebracht op de wielen en op de carrosserie veel sneller verdampen. Dit is erg belangrijk, omdat overtollig vocht corrosie veroorzaakt, wat de levensduur van het voertuig negatief beïnvloedt. Ook is er in een verwarmde garage niet zo'n probleem als een koude start van de motor, ijsafzettingen op de vloer verschijnen niet, zelfs reparaties zijn veel handiger en aangenamer in een warme kamer. Maar voordat u zo'n specifieke ruimte verwarmt, moet u weten aan welke eisen het verwarmingssysteem moet voldoen. Er mag niet worden vergeten dat gemakkelijk ontvlambare vloeistoffen in de garage worden opgeslagen, daarom moet bij het kiezen van een verwarmingsmethode de nadruk worden gelegd op de veiligheid en niet op efficiëntie. Je moet ook zorgen voor effectieve ventilatie. Laten we proberen een manier te kiezen om de garage te verwarmen.

Hoe een garage te verwarmen?
Hoe een garage te verwarmen?

instructies:

Stap 1

Als de garage met het huis is gebouwd of eronder staat, kan deze op dezelfde manier worden verwarmd als het hele huis. In dit geval is de beste optie waterverwarming, die vanuit een centrale warmwaterboiler naar de garage wordt uitgevoerd. Bovendien moet de ketel krachtig genoeg zijn. Je kunt de radiator, die in de garage staat, in een apart verwarmingscircuit zetten. Hierdoor wordt het mogelijk om met behulp van een thermostaat de gewenste temperatuur in de garage te handhaven.

Stap 2

Als de garage op afstand van het huis staat (niet meer dan 40-50 m), maar tegelijkertijd goed is geïsoleerd met minerale wol of schuim, kun je ook huisverwarming gebruiken. U hoeft alleen maar leidingen te leggen van de verwarmingsketel in huis naar de radiator in de garage. Bovendien moeten de leidingen worden beschermd met thermische isolatie (speciaal buisvormig polystyreenschuim of minerale wol). Je hebt ook een pomp nodig om water vanuit een warmwaterboiler de garage in te pompen.

Stap 3

Voor verwarming kun je een aparte geautomatiseerde stookruimte maken, maar dit is een behoorlijk duur plezier. Het is rationeler om deze verwarmingsmethode voor meerdere garages te gebruiken.

Stap 4

U kunt de garage ook verwarmen met elektrische convectoren. Maar bij deze verwarmingsmethode moet rekening worden gehouden met technische vereisten: panelen van verwarmingsapparaten worden geïnstalleerd in een speciaal ingerichte nis in de muur en afgesloten met roosters; elektrische kachels mogen alleen worden gebruikt in ruimtes waar een technisch degelijke machine staat; elektrische verwarming mag niet worden gebruikt als brandstoffen en smeermiddelen in de garage zijn opgeslagen. Draden worden naar de convectoren gelegd, in geaarde metalen buizen geplaatst. Connectoren en contacten moeten worden beschermd tegen vocht, schakelaars - verzegeld.

Stap 5

Een veiligere manier om uw garage te verwarmen is met elektrische vloerverwarming. Het wordt onder een laag cementdekvloer geplaatst, waardoor oververhitting of vonken worden geëlimineerd. Een dergelijke vloer is alleen te gebruiken in combinatie met een thermostaat, met behulp waarvan de gewenste temperatuur wordt ingesteld.

Stap 6

U kunt een paneel- of film-infraroodstraler gebruiken. Bij het gebruik van filmverwarmers hoeft u geen rekening te houden met technische vereisten, maar wanneer u paneelverwarmers gebruikt, moet u er rekening mee houden dat ze tot een hoge temperatuur opwarmen en afgewerkte olie. Deze methoden kunnen alleen worden gebruikt onder de voorwaarde van constante bewaking, omdat deze apparaten een laag brandgevaar hebben.

Aanbevolen: