Hoe Peper Te Zaaien?

Inhoudsopgave:

Hoe Peper Te Zaaien?
Hoe Peper Te Zaaien?

Video: Hoe Peper Te Zaaien?

Video: Hoe Peper Te Zaaien?
Video: Peper zaden zaaien! 2024, Maart
Anonim

Peper is een zeer thermofiele cultuur, dus het wordt door veel tuinders gekweekt in film- en glazen kassen. Om voedzaam en gewichtrijk fruit te verkrijgen, moet de tuinman de landbouwtechnologie van deze plant strikt in acht nemen. Hoe paprika correct te zaaien zodat de planten mooi en productief groeien?

Hoe peper te zaaien?
Hoe peper te zaaien?

Het is nodig

  • - peperzaden;
  • - oplossingen voor het desinfecteren en weken van zaden;
  • - grondmengsel;
  • - landingscontainer.

instructies:

Stap 1

Als je je eigen zaden hebt, moeten ze 2-3 weken voor het zaaien worden gecontroleerd op ontkieming. Neem hiervoor 10 stuks. zaden en dompel ze gedurende 1 dag in een gaaszak in water met een temperatuur van minimaal 25 ° C. Verwijder vervolgens de zaden en plaats ze op een warme plaats (30 ° C) tot ze ontkiemen. Als er op de vijfde dag ten minste 5 zaden uitkomen, kun je ze geschikt achten om te zaaien.

Stap 2

Desinfecteer de zaden die klaar zijn om te planten - leg ze 30 minuten in een sterke oplossing van kaliumpermanganaat. Spoel de zaden en laat ze een dag weken in een voedingsoplossing (1 theelepel as per 1 liter warm water). De laatste operatie zal de kieming aanzienlijk verhogen en de rijping van fruit versnellen.

Stap 3

Haal de zaadjes uit de voedingsoplossing en laat ze in een vochtige doek op een schoteltje ontkiemen. Zaai de nashed-zaden in speciaal voorbereide dozen. Kom niet te laat met zaaien, want pepervegetatie duurt meer dan 100 dagen.

Stap 4

Zaai zaden in voorbereide potten of speciale containers met een afstand van 2 cm tussen zaden, op een diepte van minimaal 1,5 cm, plaats de dozen op een warme plaats (24-26 ° C). Zorg ervoor dat er zich geen droge korst vormt op het oppervlak. Besproei de aarde periodiek met een spuitfles.

Stap 5

Zodra de eerste scheuten verschijnen, zet u de dozen op een zonnige vensterbank met een temperatuur van 14-16 ° C. Zorg voor een maand lang extra verlichting van de zaailingen met fluorescentielampen. De lichten moeten aan zijn van 8 uur 's ochtends tot 20 uur 's avonds. Extra verlichting wordt uitgevoerd tot het plukken van de zaailingen (30-35 dagen na het verschijnen van zaailingen).

Stap 6

Geef jonge planten 1 keer per week 's ochtends water met warm water. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, omdat paprika's worden aangetast door de "zwarte poot". Wanneer de eerste tekenen van ziekte verschijnen, bestrooi de grond dan met gecalcineerd schoon zand.

Aanbevolen: