Hoe Salie Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Salie Te Kweken?
Hoe Salie Te Kweken?

Video: Hoe Salie Te Kweken?

Video: Hoe Salie Te Kweken?
Video: Zaaien in potten en bakken - Tuinieren.nl 2024, Maart
Anonim

Salie is een meerjarige plant met veel deugden. Sinds de oudheid worden de bladeren en bloeiwijzen gebruikt voor medicinale en magische doeleinden. Er wordt aangenomen dat dit kruid in staat is om uitgedoofde gevoelens te wekken. Daarnaast is salie een veelgebruikte smaakmaker die vaak wordt gebruikt om een grote verscheidenheid aan gerechten te bereiden. Je kunt salie zowel in je zomerhuisje als binnen kweken.

Hoe salie te kweken?
Hoe salie te kweken?

Hoe salie in het land te planten?

Salie reproduceert op verschillende manieren. Het kan vegetatief worden getransplanteerd, door zaden en als zaailingen. Ondanks het feit dat de plant lichte vorst goed verdraagt en nogal pretentieloos is voor de grond, kunnen sommige van zijn kenmerken grillig worden genoemd. Bijvoorbeeld de liefde voor het licht. Salie mag uitsluitend in zonnige zomerhuisjes worden geplant. De gekozen plaats moet zo verlicht mogelijk zijn. Salie is niet vorstbestendig te noemen. De plant kan zelfs bij te frequente sneeuwval bevriezen.

Voordat een plant wordt geplant of gezaaid, moet de grond worden bemest met eventuele voedingsstoffen. Hier zijn geen speciale voorbereidingen voor, dus elke meststof is voldoende. Als u besluit saliezaden te planten, is het raadzaam om ze een dag in een groeistimulator te weken en vervolgens, na een beetje drogen, in de volle grond te zaaien.

De zaden kunnen op een andere manier worden geplant, maar hiervoor moet je wachten tot ze ontkiemen en ze in een vochtige doek wikkelen. Het plantproces kan het beste in het voorjaar worden gedaan.

Jonge boompjes moeten op een perceel op een afstand van 15 cm van elkaar worden geplant. Salie groeit in de vorm van kleine struiken. Het is beter om de grond voor het planten extra te bevochtigen.

Hoe salie te kweken op een vensterbank?

Als u besluit salie op de vensterbank te laten groeien, let er dan op dat het "vroege" merkteken op het zaadpakket aanwezig moet zijn. Andere variëteiten van deze plant kunnen binnenshuis geen wortel schieten.

Een gewone bloempot is geschikt voor het zaaien van zaden. De aarde wordt voorbemest en vervolgens worden er ontkiemde zaden in geplant. De plaats voor de salie moet de lichtste worden gekozen - de vensterbank is in dit geval een ideaal gebied voor normale groei.

Houd er rekening mee dat experts aanbevelen om salie thuis te planten als zaailingen. In dit geval is de kans groter dat de plant wortel schiet. Het moet regelmatig worden bewaterd, maar in minimale hoeveelheden.

In de zomer is het beter om de potten op het balkon te plaatsen. Door voldoende licht te krijgen, zullen salieblaadjes smaakvoller en sappiger zijn.

Salie zorg

Salie heeft geen speciale zorg voor zichzelf nodig. Het volstaat om de grond regelmatig te wieden, los te maken en een of twee keer per jaar te bemesten.

In het voorjaar is het noodzakelijk om de oude scheuten regelmatig te verjongen. Dit gebeurt heel eenvoudig. Snijd eenvoudig de toppen van de struiken af en verwijder droge scheuten. Deze procedure wordt ook in het voorjaar uitgevoerd.

Overmatig vocht in de grond kan salie doden. Controleer daarom de frequentie van de watergift en dek de struiken indien nodig af met folie bij hevige regenval.

Aanbevolen: