Hoe Beton Voorbereiden Voor De Fundering?

Inhoudsopgave:

Hoe Beton Voorbereiden Voor De Fundering?
Hoe Beton Voorbereiden Voor De Fundering?

Video: Hoe Beton Voorbereiden Voor De Fundering?

Video: Hoe Beton Voorbereiden Voor De Fundering?
Video: Hoe giet je een betonplaat? 2024, Maart
Anonim

De basis van elke structuur is een solide basis. Om ervoor te zorgen dat het huis zo lang mogelijk blijft staan en zonder angst voor verzakking of vernietiging, moet het proces van het bouwen van de fundering met grote verantwoordelijkheid worden benaderd. Het hoofdbestanddeel van een solide fundering is beton en daarom moet de voorbereiding zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd.

Betonvoorbereiding
Betonvoorbereiding

Het is nodig

  • - betonmixer voor 200 liter;
  • - schop "hart";
  • - verzinkte emmers;
  • - cement 45 kg;
  • - rivierzand 95 kg;
  • - grind (steenslag) 220 kg;
  • - water 26 liter.

instructies:

Stap 1

Plaats de betonmixer direct naast de funderingsbekisting. Voor eenvoudig vullen plaatst u de materialen die nodig zijn om een portie te bereiden naast de betonmixer.

Stap 2

Zorg ervoor dat het zand voor de voorbereiding van beton droog is, controleer anders de staat van de cementmortel. Als het vrij vloeibaar blijkt te zijn, zelfs als de rest van het water nog niet is toegevoegd, vul het dan niet. Het gewicht van nat zand is veel hoger, houd hier dus rekening mee bij het doseren van materialen.

Stap 3

Controleer het cement op droogheid en kwaliteit. Om dit te doen, volstaat het om het cement in uw hand te knijpen. Als hij vrij door zijn vingers wakker wordt, is zijn kwaliteit bevredigend. Als het tot een klont is samengeperst of als er al klonten en cementstenen in het volume zijn, kan het niet worden gebruikt om beton voor te bereiden.

Stap 4

Giet 2/3 van de benodigde hoeveelheid water in de betonmixer. Water voor de voorbereiding van beton wordt alleen schoon gedronken en gedronken.

Stap 5

Voeg geleidelijk cement en zand toe, voeg de rest van het water toe terwijl je mengt. Als de betonoplossing met de hand wordt bereid, zonder gebruik van een betonmixer, meng het zand dan vooraf in droge vorm met cement. Dit maakt het veel gemakkelijker en sneller om handmatig de homogeniteit van de cementslurry te bereiken.

Stap 6

Voeg grind of steenslag toe nadat de voeg glad is. Meet grind alleen met een weegschaal, in ieder geval de eerste keer. Door de heterogeniteit en verschillende vormen van grind in hetzelfde volume, bijvoorbeeld een emmer, kan er een ander gewicht van het materiaal zijn.

Stap 7

Roer het beton ongeveer 5 minuten zodat het hele volume grind is bedekt met cementmortel. Binnen een half uur na voorbereiding moet beton in de bekisting worden gestort tot het moment dat de onderdelen beginnen af te breken en te delamineren.

Aanbevolen: