Welke Planten Verjagen Mollen

Inhoudsopgave:

Welke Planten Verjagen Mollen
Welke Planten Verjagen Mollen

Video: Welke Planten Verjagen Mollen

Video: Welke Planten Verjagen Mollen
Video: de tuindokter aflevering 09 MOLLEN EN WOELRATTEN BESTRIJDEN 2024, Maart
Anonim

De meeste tuinders die mollen als ongedierte beschouwen, hebben veel verschillende remedies geprobeerd om ze te bestrijden. Maar weinig mensen weten dat er naast schadelijke chemicaliën ook natuurlijke, natuurlijke mollenafweermiddelen zijn.

Dergelijke onesthetische heuvels op het gazon zorgen ervoor dat veel tuinders mollen gaan bestrijden
Dergelijke onesthetische heuvels op het gazon zorgen ervoor dat veel tuinders mollen gaan bestrijden

Groenten tegen moedervlekken

Er zijn planten waarvan de geur mollen afschrikt. Meestal zijn dit bolgewassen zoals knoflook. Sierbloeiende uien (Allium) kunnen ook helpen de mol onder controle te houden. Je kunt ui en knoflook ook op een andere manier gebruiken: hak de ui en knoflook fijn en giet in de gaatjes. Bonen, zwarte Russische bonen en erwten smaken ook niet naar een mol - je kunt ze rond de omtrek van de site planten.

Bloemen zijn een mooie manier om met moedervlekken om te gaan

Bovendien worden sommige soorten decoratieve bloemen, bijvoorbeeld de klassieke narcis, insectenwerende middelen genoemd. Ook de iets minder bekende Siberische spindel (Scilla siberica) heeft een afschrikkende werking: na verloop van tijd verspreidt hij zich over het gebied en kun je zelf de verspreiding regelen. Dit omvat ook een plant genaamd keizerlijk hazelaarhoen (Fritillaria imperialis) uit de leliefamilie: er is een mening dat de geur van zijn bollen lijkt op de geur van een vos, en de associatie met dit roofdier verjaagt mollen.

Maar niet alleen bolbloemen kunnen goed werken bij ongediertebestrijding. Favoriet bij tuinders en pretentieloze goudsbloemen hebben een scherpe geur, die meestal niet naar de smaak van ongedierte is. En kappertjeswolfsmelk wordt vaak "molplant" genoemd. Het is een eenjarige, wat niet erg handig is voor tuinders, maar het wordt met succes verspreid door zelf te zaaien. In de stengel stroomt een wit sap met een penetrante geur, wat waarschijnlijk mollen afschrikt.

Een andere afstotende plant is de castorolieplant. Het kan worden gekweekt als een struik, of het kan een haag worden. Vergeet echter niet dat kroontjeskruid en ricinusbessen giftig zijn, dus plant deze planten niet waar kleine kinderen zijn.

Folkmedicijnen vlierbessentakken of gehakte kruisbessentakken gemengd met mest - dit moet in de holen worden gedaan.

Planten zijn misschien niet zo betrouwbaar en snel als chemicaliën, maar ze zijn veiliger, esthetischer en veel zuiniger.

Er is ook een voordeel van een mol

Opgemerkt moet worden dat veel tuinders mollen niet als ongedierte beschouwen, maar als helpers. Mollen zijn insectenetende roofdieren die een draadworm eten die aardappelknollen bederft, een beer die zaailingen en bloemen vernietigt, larven van de meikever die aan de wortels van groenten, bloemen, jonge fruitplanten knaagt.

De mol bederft de wortels en knollen niet, behalve dat het het uiterlijk van het gazon kan bederven. In dit geval kan het zinvol zijn om afstotende planten rond het gazon te planten om het te beschermen tegen het bezoek van de mol.

Aanbevolen: